FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Flere turister drept av dødsvin i ferieparadis

Av Rune Thomas Ege03.06.09 14:08 | Oppdatert: 03.06.09 14:31

Del saken på:

(VG Nett) Nederlandske Rene Puper (23) og hans britiske kjæreste Rachel Craig (22) skulle nyte ferien på Bali. Det kostet dem livet.

Advarer mot giftig risvin på Bali

Det unge kjæresteparet er bare de to siste av minst 25 personer som den siste uken skal ha mistet livet etter å ha drukket giftig risvin på Bali.

Ifølge avisen The Australian hadde paret tatt med seg den lokale spesialiteten arak fra Bali til Indonesia. Puper rakk å komme seg til et sykehus i Lombok etter at kjæresten døde på paradisøya Gili Trawangan dagen før. Men heller ikke livet til den unge nederlenderen sto til å reddes.

Advarer

Myndighetene advarer nå turister mot å drikke arak på Bali.

- For tiden ber vi folk innstendig om å kun drikke alkohol som er godkjent av myndighetene, sier turistsjef Ida Bagus Ngurah Wijaya til The Australian.

Skrekkscenarioet som utspiller seg i ferieparadiset Bali har fått det til å gå kaldt nedover ryggen på turistindustrien. I tillegg til finanskrisen, er turismen knallhardt rammet av terrortrusler, uvær som har fylt de kritthvite strendene med søppel og en rabies-pest som har herjet øya. De siste ukene har imidlertid pilene pekt oppover. I alle fall frem til nå.

- Ødelegger ryktet

- Det er ikke bare turister som drikker arak. Det er også den fattige lokalbefolkningen eller backpackere som vil prøve det, sier Wijaya, som frykter at dødsvinen kan være med på å ødelegge Balis rykte som turiststed.

TIL DANMARK? STILL DANMARKS TURISTSJEF SPØRSMÅL OM ALT DU LURER PÅ TETT PÅ NETT FREDAG KL. 10.SEND INN SPØRSMÅL NÅ!

Også den amerikansk-britiske maleren Rose Johnson (48) og britiske Alan Cole (59) har mistet livet etter å ha drukket forgiftet vin.

En arrestert

Ifølge The Australian, har politiet arrestert en ansatt ved et vindestilleri i Denpasar, mistenkt for å ha tilsatt livsfarlig metanol i vinen.

Arak, som blir laget av gjæret ris og råstoff fra palmer, mais eller andre basisingredienser er en tradisjonell alkoholtype på Bali, og blir ofte brukt i religiøse seremonier. Vinen er også populær blant turister i lokale barer i turistparadiset.

Etter at myndighetene innførte en skyhøy alkoholskatt på importert alkohol, har populariteten og etterspørselen etter arak skutt i været, ifølge The Australian.