FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

«Gladiatorer» arrestert i Roma

Av Gjermund Glesnes17.08.11 08:51 | Oppdatert: 17.08.11 13:24

Del saken på:

(VG Nett) Det utartet til de reneste gladiatorkamper da italiensk politi aksjonerte mot Romas profesjonelle fotomotiver forrige uke.

De fleste som har vært i Roma har lagt merke til dem: Utkledd som romerske centurioner eller gladiatorer står de utenfor Colosseum og andre turistattraksjoner, og poserer for fotograferende turister mot betaling.

Praksisen har vært tolerert i årevis, men det var inntil Roma-politiet fikk klager om at enkelte av «gladiatorene» brukte både fysisk makt og trusler for å skremme konkurrenter bort fra de mest lukrative stedene, skriver AP.

Onsdag forrige uke gikk politiet til aksjon. Forkledd som centurioner stilte de seg opp utenfor Colosseum og på Piazza Venezia - plassen foran det gedigne Viktor Emanuel II-monumentet - mens andre politifolk utkledd som gatefeiere og turister holdt seg i nærheten.

LES OGSÅ: Deler ut iPod-er for å få folk til å holde kjeft

Utkledningsmanøveren ga resultater. Politi-centurionene på Piazza Venezia skal ha først ha blitt truet og deretter fysisk angrepet - blant annet med tresverd - av «gladiatorene» som vanligvis står på plassen.

Da kom de andre utkledde politibetjentene til unnsetning, og arresterte de aggressive liksom-gladiatorene.

LAST NED: Gratis reiseguide til Roma

Italienske medier har vist bilder og video av en «gladiator» iført håndjern og av en sivilkledd politimann som holder rundt halsen til en annen gladiator, skriver AP.

LES OGSÅ: Se Det sixtinske kapell uten turistmas

Hvor mange som ble arrestert i onsdagens aksjon, er litt uvisst. Nyhetsbyrået AFP melder at 20 liksom-gladiatorer ble arrestert, mens Telegraph skriver at ni «gladiatorer» og rundt 20 guider uten nødvendig lisens ble arrestert. Guardian skriver at politiet til sammen arresterte rundt 30 personer, deriblant også turistguider og eierne av turbyråer.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!