FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fly og tog: Dyrest lille julaften

Av Mona Langset30.11.05 19:00 | Oppdatert: 01.12.05 11:02

Del saken på:

Prøv å unngå lille julaften hvis du skal bestille flybilletter hjem til jul. Det er den dyreste dagen å reise på i desember.

Ennå finnes det noen billigbilletter i begynnelsen av juleuken, men prisene stiger kraftig torsdag 22. desember og topper seg fredag den 23.

- Det er klart det blir dyrest når etterspørselen er på topp, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens.

Tradisjonelt er den 22. og 23. desember de dagene da juletrafikken er på sitt aller travleste.

Hvis du kan ta deg noen ekstra fridager og heller fly i begynnelsen av uken, får du billett til godt under halvparten, eller ned mot en tredjedel av prisen i forhold til fredag.

Da VG sjekket for noen dager siden, fant vi billetter fra Oslo til Bergen, og fra Oslo til Trondheim, for 367 kroner mandag 19. desember (Norwegian).

Torsdag den 22. kostet den billigste billetten 699 kroner, og fredag lille julaften 966 kroner.

Finn billigst billett:
Hvis du er litt fleksibel i forhold til når du kan reise, lønner det seg å sjekke en nettside som gir oversikt over billigste billettpris på ulike dager.

www.flybilligst.com viser en graf billigste billett på utvalgte strekninger fra og med i dag og flere måneder fremover. Svakheten er at den bare viser prisene til enkelte billigflyselskaper, og ikke til SAS Braathens. På enkelte strekninger enkelte dager har SAS Braathens billigere billetter enn Norwegian. Sjekk selv på www.sasbraathens.no

Det er også smart å søke etter billigst mulig billett på www.restplass.no

Særlig hvis du er låst til å reise på en spesiell dag, er dette et nyttig nettsted. Da holder det med ett søk, på den aktuelle datoen, så finner nettsiden det billigste alternativet.

Det kan likevel være lurt å dobbeltsjekke med hjemmesiden til det flyselskapet restplass.no finner for deg. Flybilletter er ferskvare, og tilgjengelige billigbilletter endres hele tiden.

Skynd deg:
Uansett lønner det seg å kjøpe billetter så fort som mulig. Jo nærmere vi kommer jul, jo dyrere blir det, og vanskeligere å finne ledige plasser.

NSB har satt opp mange ekstra tog i forbindelse med julen, og foreløpig er det ledige plasser på alle strekninger. Men ikke vent for lenge med å kjøpe billett. NSB setter heller ikke opp eller ned prisene i forbindelse med juletrafikken. Billettene koster det samme som ellers i året.