FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her spiser du mat i verdensklasse

Av Hege Lyngved Odinsen01.02.13 15:14 | Oppdatert: 01.02.13 15:47

    Del saken på:

    (VG Nett) Verdensmesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, er over - nå kan du reise ut i verden og smake på verdensmestermat.

    Superstjernekokkene har denne uken vært i Lyon i Frankrike for å avgjøre hvem som er verdens beste kokker.

    Etter nervepirrende timer i stekos, med forrett, hovedrett av kjøtt og fisk - og til slutt en dessert, ble vinnerne kåret på onsdag.

    Her er topp-ti fra mesterskapet, til glede og inspirasjon for deg som vil ut og spise på toppkokkenes restauranter. Husk å bestille bord på forhånd!

    GULLVINNEREN: Franskmannen Thibaut Ruggeri holder til på Maison Lenôntre i Paris.

    SØLVVINNEREN: Sølvmedaljen gikk til Danmark og Jeppe Foldager som har jobbet som kokk ved Søllerød Kro i Holte. Nå skriver flere danske medier at han har nye jobbplaner, hva han eventuelt skal gjøre videre er ikke kjent.

    BRONSE: Japan suste inn på tredjeplassen med kokken Noriyuki Hamada. Han jobber på Hotel Bleston Court i Nagano.

    4. Storbritannia fikk sin beste plassering noensinne, med kokken Adam Bennett. Han befinner seg til daglig på restauranten Simpsons Restaurant i nærheten av Birmingham.

    5. Vår egen Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik i Hordaland var på forhånd en av favorittene. I tillegg til hederlig 5. plass tok han hjem prisen for konkurransens beste fiskerett; piggvar og blå hummer. Spørs om du ikke bør smake fisk hvis du besøker familierestauranten hans på Bekkjarvik Gjestgiveri.

    6. Svenske Adam Dahlberg holder til i Stockholm på Adam og Albin Matstudio.

    7. Amerikanske Richard Rosendal svinger kokkeknivene sine på Greenbrier restaurant i West Sulphur Springs i USA.

    8. Islands kokk, Sigurdur Haraldsson, jobber til daglig på Vox restaurant i Reykjavik.

    9. Canadas Bocuse-kokk, Alex Chen, samarbeider med Moxies Bar Grill-kjeden, hvor han er såkalt kulinarisk arkitekt.

    10. Ungarn suste inn på tiende plass med kokken Tamas Szell. Han lager mat hos Onyx i Budapest.