FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

USA advarer mot Samsung-telefon på fly

Av Eivind Lindkvist Johansen09.09.16 08:56 | Oppdatert: 13.09.16 16:44

Del saken på:

USAs luftfartsmyndigheter (FAA) advarer nå passasjerer mot å bruke Samsungs flaggskip-mobil Galaxy Note 7 om bord på fly, på grunn av faren for eksplosjoner og brann.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det uhyre sjelden at FAA går offentlig ut for å advare reisende mot et spesifikt produkt.

De advarer både mot å lade eller skru på telefonen om bord i et fly, samt å plassere den i håndbagasjen.

I forrige uke kunngjorde Samsung-sjef Koh Dong-Jin at selskapet tilbakekaller alle Galaxy Note 7-telefoner verden over, noe CNN omtalte som en pinlig beslutning for elektronikkprodusenten.

Tilbakekallingen skjedde som en følge av et titalls rapporter om at den nye smarttelefonen lett kan ta fyr og eksplodere, en feil som ifølge AP skyldes telefonens litium-batterier.

Ved et tilfelle forsøkte en amerikansk familie fra delstaten Florida å lade telefonen i bilen. Telefonen tok fyr og bilen brant opp. FAA skriver i en pressemelding at deres advarsel kommer som en følge av «flere hendelser og bekymringer fra Samsung».
VGs anmeldelse av telefonen: «Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan bli»

I en pressemelding 25. august opplyste Samsung Norge at forhåndsbestillingene av den nye telefonen i Europa, som norske kunder kan kjøpe for rundt 8500 kroner, «slår alle tidligere rekorder».

Litium-batterier har også tidligere fått skylden for branner og problemer med alt fra Tesla-biler til røykutvikling på flere av Boeings Dreamliner-fly.
Tidligere i år valgte også FNs luftfartsorganisasjon ICAO å forby større forsendelser av litium-batterier på alle passasjerfly, fordi de mener det foreløpig ikke finnes trygge og brannsikre måter å pakke dem inn på.