FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

God gratis bypåske i Bergen

Av Mona Langset20.03.16 07:27 | Oppdatert: 20.03.16 07:56

Del saken på:

Å være påsketurist i egen by trenger ikke koste noen ting.

– Noe av det beste jeg kan gjøre i Bergen er gå tur på Fløyen eller Ulriken og spise en Kvikk Lunch eller appelsin i solen, sier Linn Kjos Falkenberg ved turistkontoret.

Her er flere av hennes tips til gratisaktiviteter i Bergen i påsken:

Sjekk også gratispåske i flere byer: Oslo || Tromsø || Trondheim

Utforsk Bryggen: De fleste turister ser de fredete trehusene på Bryggen bare fra forsiden. Men det er fullt mulig å vandre mellom, rundt og på baksiden av bygningene som står på Unescos verdensarvliste. Her finner du butikker og verksteder som riktig nok er stengt på helligdagene, men uansett er det fint bare å utforske de smale smauene.

Gamle Bergen: Også gamle Bergen byr på gratis byhistorie med god anledning til å vandre i trange gater mellom historiske trehus og torg fra 1700- 1800- og 1900-tallet.

I byen eller på fjellet? Send oss dine beste påskebilder her!

Fisketorget: Om vinteren skjer fisketorg-aktiviteten innendørs i Mathallen. Selv om du ikke har planer om å handle fersk fisk, kan en tur dit være verdt et besøk.

Les mer: Her er flere gratis reiseopplevelser

Fjelltur: Er du sprek nok, er det helt gratis å bestige Fløyen og Ulriken til fots. Fra toppen av begge fjellene er det mulig å vandre videre innover.

Velger du i stedet å ta den lette veien opp, koster Fløybanen 45 kroner for voksne og 23 for barn, mens Taubanen til toppen av Ulriken koster 95 for voksne og 55 for barn.

På ski: Hvor det er mulig å gå på ski nå, finner du ut på nettsiden eller Facebooksiden til Skiføre i Bergen og Omegn.

Fløyen: På Toppen av Fløyen ligger Trollskogen som barna kan leke i, og en av byens beste lekeplasser med klatrestativ, sklier og husker.

Det er tilrettelagt for grilling og rasting ved Fløysletten og Skomakerdiket.

Hver dag hele året kan barn og voksne gå naturstier på Fløyen. Gratis kart og oppgaveark deles ut i billettluken ved nedre stasjon.

Les også: Matveien mellom øst og vest

Parkliv: Kjøp deg en fiskekake og sett deg på en benk i solen.

Frescohallen: I den gamle børsbygningen fra 1862 på Vågsallmenningen, finner du Frecohallen full av malerier knyttet til bergensk næringsliv. I hallen har det det siste året kommet flere restauranter, men det er fullt mulig å gå inn bare for å beundre veggmaleriene. Stengt skjærtorsdag og langfredag.

Husker du? Dette er Bergen - sett fra Thailand

Har du flere forslag til grats påskeaktiviteter i byen? Bruk kommentarfeltet