FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Pilotforening anmelder Norwegian

Av NTB 05.09.15 04:01

Del saken på:

Norsk Cockpit Forbund mener Norwegian bryter loven ved å bruke asiatiske og amerikanske besetninger på norskregistrerte fly. Nå blir flyselskapet anmeldt til politiet.

Norwegian beholdt de utenlandske besetningene etter at de omregistrerte seks av sine Dreamliner-fly til Norge i sommer. Det liker Norsk Cockpit Forbund og leder Rune Sundland dårlig, skriver Dagbladet.

– Vi har vedtatt at vi kommer til å gå til politianmeldelse, sier Sundland og legger til at anmeldelsen blir innlevert til uken. Forbundets jurister mener norskregistrerte fly er å anse som norsk territorium og at det dermed kreves besetninger med gyldig norsk oppholdstillatelse – selv om flyene brukes utenfor Norge.

Les også: Nye flyruter direkte fra Oslo til Karibia

– Bevisene er ganske klare, og Norwegian har jo innrømmet at de bruker utlendinger, sier Sundland. Han mener selskapet må bruke EU-borgere på de aktuelle flyene.

– Det virker underlig at man skal løse noe som helst ved å bruke asiater. Vi må prøve å få sysselsatt Europa, sier pilotlederen.

– Vi er vel et av flyselskapene som har bidratt med størst ny sysselsetting i europeisk luftfart de siste årene gjennom etablering av baser i Storbritannia og Spania. I tillegg kommer arbeidsplasser som skapes gjennom økt turisme, sier Norwegians kommunikasjonssjef, Lasse Sandaker-Nielsen, som mener Sundlands utspill faller på sin egen urimelighet.