FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Verdens største cruiseskip til Europa

Av Dag Fonbæk Av Rune Thomas Ege27.03.13 18:39 | Oppdatert: 28.03.13 14:16

Del saken på:

(VG Nett) For første gang siden hun forlot verftet i Finland i 2009, kommer verdens største cruiseskip «Oasis of the Seas» til Europa.

...men varsler blodpriser for kortcruise

Ta en titt på denne VG-grafikken som viser de vanvittige målene på verdens største cruiseskip:

Hun er høyere enn Oslo Rådhus, like lang som tre og en halv fotballbaner, 30 busser - og større enn ALLE Hurtigruten-skipene til sammen!

Da «Oasis» seilte fra verftet i Finland i 2009 og skulle passere Storebælt-broen, måtte skorsteinen demonteres. I tillegg måtte kapteinen gi full gass slik at cruisekjempen kom dypt nok i vannet til å gå klar av broen.

BILDESPESIAL: Se bildene fra byggingen av cruisekjempen

Helt siden dåpen i 2009 har verdens største hatt amerikanske Fort Lauderdale som hjemmehavn. Men neste sesong gjør hun en gjestevisitt til Europa - nærmere bestemt Middelhavet.

Skryter av høye priser

Men billig blir det ikke. I pressemeldingen fra rederiets PR-byrå skryter de av hvor populære de tror cruisene blir - og hvor mye det kommer til å koste.

«Billettene til de eksklusive cruisene legges ut for salg 11. april i år, og det blir ikke billig. RCCL tror ikke prisen betyr noe», står det i pressemeldingen under mellomtittelen «Kostbart kortcruise».

- Dette er en så spektakulær og luksuriøs opplevelse at vi føler oss helt trygge på at vi blir utsolgt lenge før tiden, skryter markedssjef Ellen Stebekk i pressemeldingen.

Hva prisene blir, er foreløpig hemmelig. Også på cruisene i Karibia, der skipet seiler til vanlig, ligger prisene på cruise med gigantskipene litt høyere enn hos konkurrentene.

Likevel er det mulig å få priser til godt under 5000 kroner per person per uke dersom du er fleksibel.

- Vi regner med at folk nok en gang vil stille seg opp på land og gå ut i småbåter for å se skipet, skriver Stebekk i pressemeldingen.

Slik var det sist «Oasis of the Seas» seilte på våre lengdegrader.

6300 passasjerer

«Oasis of the Seas», som var det første skipet i Oasis-klassen, deler tittelen som verdens største cruiseskip med søsterskipet «Allure of the Seas», som ble sjøsatt i 2010.

Skipene har en passasjerkapasitet på 6296, mens besetningen teller 2165.

Med ikke mindre enn 16 dekk å utforske, har passasjerene nok å gjøre om bord: Central Park er en 100 meter lang og 19 meter bred utendørspark, handlegaten Royal Promenade, surfebasseng, fornøyelsespark, basketballbane, klatrevegg, kino, spa og arenaer for isshow og vannshow, er noen av stedene du kan besøke om bord.

Neste sesong får «Oasis» avgang fra Barcelona, og skal blant annet innom Roma på sitt Middelhavscruise. Billettene legges ut for salg etter påske.

PS! Royal Caribbean eier begge de to skipene som kan smykke seg med tittelen «verdens største». I 2011 skrev VG om kapteinene på de to skipene, som begge mente at de var sjef på det største skipet. Årsak: Lasermålinger viste at «Allure of the Seas» er 50 millimeter lengre enn «lille»søster «Oasis of the Seas»...

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!