FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Tusenvis av flypassasjerer strandet i Moskva

08.08.10 23:46

Del saken på:

Moskvas skyskrapere synes knapt bak den tykke røyken. Flytrafikken har store problemer og tusenvis av passasjerer må smøre seg med tålmodighet.

På Domodedovo internasjonale flyplass var forsinkelsene store søndag på grunn av dårlig sikt. Om lag 2.000 passasjerer ble stående i avgangshallen etter at de hadde passert passkontrollen. Etter hvert begynte restaurantene å gå tomme for mat, ifølge russisk fjernsyn.

Røyken, som stammer fra de mange skog- og torvbrannene, sprer seg stadig, og nå kan den også merkes i St. Petersburg og Finland.

Samtidig som mange moskovitter har måttet holde seg inne på grunn av den plagsomme røyken, har byens borgermester Jurij Luzjkov vært på ferie. Nå er han imidlertid på vei hjem igjen, melder det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Luzjkov er blitt latterliggjort i deler av russisk presse fordi han ikke har reist hjem tidligere for å ta seg av krisen.

Talsmenn sa søndag at han avbryter sin behandling av en «idrettsskade» og reiser hjem på grunn av «utviklingen av situasjonen».

Og den er ikke bra. 52 mennesker har så langt omkommet, men trolig har dødsraten i Moskva og andre deler av det vestlige Russland økt betydelig på grunn av røyken og hetebølgen.

Tusenvis av brannmenn og soldater jobber fortsatt med å slukke hundrevis av branner.