FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dagens julegavetips: Bra og billige reisegaver

Av Francis LundhAv Rune Thomas Ege22.12.06 09:24

Del saken på:

(VG Nett) En reise er den perfekte julegaven, og det er verken for dyrt eller for sent.

Selv om julaften nærmer seg med stormskritt, er det ikke for sent å gi bort en reise til noen du er glad i. Det meste kan ordnes med et hjemmesnekret gavekort.

Har du tips til de beste reisegavene?Lag din egen liste på Listefeber!

REISEGAVEKORT er nemlig det, bokstavelig talt, sikreste kortet. Da kan mottakeren selv bestemme reisemålet, og du kan tilpasse gaven til gavebudsjettet.

Men hva med en vri på den kjedelige konvolutten? Pakk inn en bunke reisebrosjyrer sammen med gavekortet, da kan planleggingen og drømmingen starte allerede rundt treet. Legg gjerne ved andre morsomme reiseeffekter som kart, solkrem, solbriller eller en reisehåndbok.

VG Debatt:Hva er de beste reisejulegavene?

Flere norske nettsteder og reiseselskaper har oversikt over tilgjengelige restplasser, som flybilligst.com og restplass.no.

STORBYFERIE er svært populært. Ikke råd til hele turen? Gi bare flyturen, bare hotelloppholdet eller bare en reisehåndbok til reisemålet. Lonely Planets byguider er et sikkert kort for reisende i alle aldre.

Lei av å følge strømmen til Paris og London? En langweekend i Istanbul med hotell koster rundt 3000 kroner, og gir gode muligheter til shopping og sightseeing i byen der Europa møter Østen.

I tillegg er storbyfeire i Øst-Europa populært hos mange. Praha og Budapest er populære reisemål, og flere billigflyselskaper flyr deg inn til de baltiske landene.

STRANDFERIE: Skal man til et varmt sted i vinter, må man dra et stykke. Kanariøyene og Egypt er noen av de nærmeste og billigste alternativene, der det kan være mulig med en dukkert året rundt.

Hurghada i Egypt er et svært populært reisemål for turister. Spesielt populært er det fordi det er store korallrev like utenfor kysten, som gjør det fint å snorkle eller dykke der. Dykkekurs kan bestilles på stedet, men tar flere dager.

TA TOGET! I år kan julegaven gå på skinner - bokstavelig talt. Med NSBs regiontog kan du få enkeltbilletter for bare 199 kroner per person. Du kan også reise til Göteborg i Sverige for samme prisen, der du kan shoppe og nyte byens uteliv. Eller hva med å dra et sted du aldri har vært? Ustaoset, Flå, Bryne, Tynset - mulighetene er uendelige!

Er du glad i å stå på ski, kan en tur til Geilo være tingen. NSB tilbyr pakker for 795 kroner fra Oslo som inkluderer dagskort til alle skiheisene i området.

DRA PÅ CRUISE! En karibisk drømmeuke ligger trolig utenfor gavebudsjettet for de fleste. Men ramsalt sjøluft og noen dager luksus trenger ikke å koste skjorta. Milliardinvesteringer er i ferd med å fornye fergene som går fra Norge til utlandet, og i alle fall på enkelte linjer er harrystempelet i ferd med å forsvinne.

Helgecruisene med «Color Festival» og «Stena Saga» passer for de festglade, DFDS-cruisene mellom Oslo og København og Vestlandet og England har et mer voksent preg, mens ingenting overgår «Color Fantasy»-cruisene mellom Oslo og Kiel. Du kan også dra på cruise av varierende standard fra Haugesund, Egersund, Kristiansand, Langesund og Larvik.

Og det beste av alt? I årets første måneder er det særdeles billig.