FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Cruiseskip seilte baklengs 40 kilometer

Av Inger-Marit Sæby23.06.09 10:54 | Oppdatert: 23.06.09 13:34

Del saken på:

(VG Nett) Da cruiseskipet Celebrity Equinox skulle forlate skipsverftet i Tyskland, måtte det seiles 40 kilometer nedover elven Ems - baklengs.

Celebrity Cruises nye skip Celebrity Equinox' jomfrutur går gjennom norske fjorder i begynnelsen av august, men først skal skipet flyttes fra verftet i Tyskland til Southampton, England, der det skal døpes.

Les også:Ny cruise-pris til Hurtigruten.

Selve transporten skjer ved hjelp av elven Ems, der den 317 meter lange og 37 meter brede båten kun har 4-6 meter slingringsmonn på hver side gjennom de 41 kilometerne ut til havet.

41 kilometer som må seiles baklengs.

- Interessant utfordring

- Det er litt som å kjøre en splitter ny sportsbil på svingete landeveier - det er forfriskende, men kommer ikke uten en andel nervøsitet, sier kaptein Apostolos Bouzakis i en pressemelding.

Han kaller transportetappen for en interessant utfordring, og forteller at både baklengsseilingen, de begrensede navigasjonsmulighetene og antallet trange passasjer og broer de må passere, er faktorer en cruiseskip-kaptein ikke er borti ofte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Les også:- Cruisebransjen tjener på finanskrisen.

Stort skip

Alle skipene som bygges hos Meyer Werft i Papenburg transporteres på denne måten, det ene større enn det andre. Baklengsseilingen til Eemshaven i Nederland tar som regel 12-15 timer, og er avhengig av flere faktorer på grunn av skipets størrelse, blant annet at det er høyvann og vindstille.

Sammen med søsterskipet Celebrity Solstice som sto ferdig i fjor, er Celebrity Equinox det største skipet som noen gang er blitt transportert nedover elven Ems.

Les også:Royal Caribbean med ni cruise fra Oslo i 2010.

Cruiseskipet skal seile i Middelhavet fra 8. august. Celebrity Cruises eies av Royal Caribbean International (RCI), som delvis eies av Wilhelmsen-familien.

HJELP VG NETT Å BLI BEDRE - DELTA I ENKEL BRUKERUNDERSØKELSE