FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser Lotto-millionærer på ferie

Av Jostein Matre 13.07.13 13:32

Del saken på:

Mange tenker kanskje at Lotto-vinnere reiser til alle slags eksotiske steder. Det stemmer dårlig. Mye tyder på at Lotto-millionærer er som andre turister.

Nylig ble et tilfeldig utvalg på 30 personer, som alle har til felles at de ble Lotto-millionærer i 2012, spurt hvor de har feriert etter at kontoutskriften viste et noe høyere tall enn tidligere.

Charter

Nesten syv av ti av dem hadde brukt deler av premien sin på å reise, men de færreste til steder som Bali og Bora Bora, eller jorden rundt. De aller fleste dro på chartertur til gode gamle Syden. Det gjaldt for nesten halvparten av de spurte, mens nesten en tredjedel dro på storbyferie til Europa.

Noen har rett nok dratt på flere ferier, men ingen svarte steder som Afrika, Australia, eller jordomseiling. En liten håndfull dro til USA og Nord-Amerika, og bare noen ytterst få hadde reist til Asia og Sør-Amerika.

Lotto-millionærene fremstår i stedet som spandable. Like mange som har brukt deler av premien på å reise har spandert reise på andre. Som oftest barn og ektefelle, men også noen på venner, søsken eller foreldre.

216 millioner

Heller ikke Troms-mannen som vant tidenes rekordutbetaling på 216 millioner i VikingLotto i mai i år har planer om å gjøre noe ekstra spesielt i ferien.

- Vi liker å dra til Gran Canaria, så det blir nok en tur dit i år også, avslører han til Norsk Tipping, som har gjort undersøkelsen.

Så kanskje ordtaket om at Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer er riktig. Derimot tyder mye på at de er som andre turister.