BILLETTER: Å få tak i slike kan koste dyrt. Her til kampen mellom Arsenal og Liverpool på Emirates Stadium i London i januar forrige sesong. Foto: Fredrik Solstad

Slik skaffer du deg kampbilletter til Premier League

LONDON (VG) De neste ni månedene reiser tusenvis av fotballgale nordmenn til England for å se fotball. Men å få tak i kampbilletter er ikke alltid like enkelt.

  • Jostein Matre

Når Robin van Persie, Steven Gerrard og Theo Walcott forrige helg løp inn på grønt, engelsk gress var det med horder av norske fotballturister til stede på tribunene. Slik vil det også være denne helgen, og i mange helger fremover.

Vi har spurt lederen for Supporterunionen for Britisk fotball, samt de tre norske supporterklubbene med flest medlemmer - Manchester United, Liverpool og Arsenal - om deres beste råd for å få tak i billetter:

SUPPORTER: Trond Fuhre på Portman Road i Ipswich våren 2013. Foto: Privat

Trond Fuhre, leder i Supporterunionen for Britisk fotball:

Til flere av de mindre Premier League-klubbene kan man enkelt få kjøpt billetter via deres egne hjemmesider.

Når det gjelder de store klubbene så er det beste å melde seg inn i deres norske supporterklubb. Mange av dem kan ofte hjelpe med billetter. Da kan du ordne fly og hotell selv. Å kjøpe pakker gjennom supporterklubbene, eller direkte fra reiseselskaper, er dyrt. Ved det siste alternativet må du uansett oftest bestille fly selv.

Skal du først kjøpe en pakkereise, så har du god sikkerhet for at du får billettene dersom du gjør det via supporterklubbene. Kjøper du direkte fra et reiseselskap, så finn et seriøst. Selv om det har blitt færre, så finnes det fremdeles noen useriøse aktører. Vi har fått gode tilbakemeldinger på selskaper som Steve Perryman Sport Travel, Ving, Indre Østfold Reisebyrå og London.no.

Svartebørs fraråder vi, men dersom du vet om nordmenn som har sesongbillett til laget du vil se, og de selv ikke skal bruke billetten til en kamp, så ser vi på det som trygt å betale for å låne den.

LES OGSÅ: - Du taper på pakkereiser

VOLLEY: Robin van Persie scoret to mål for Manchester United i serieåpningen. Her setter han inn 1-0 mot Swansea. Foto: AFP

Jørgen Rangnes, turansvarlig i Manchester Uniteds supporterklubb (44 500 medl.):

Vi har 500 sesongkort på Old Trafford, og kan tilby billetter trygt og rimelig til våre medlemmer til de fleste kamper. Da tilbyr vi tre ulike produkt: En pakke med fly og hotell. En med hotell. Og en med bare kampbilletten.

Det er mange reisebyrå som tilbyr billetter til Old Trafford. Noen av disse er godkjente av Manchester United. Andre er det ikke. Vi anbefaler utelukkende å bruke de som er godkjente.

Skal man ha billett uten å melde seg inn i supporterklubben vår, uten bruke reisebyrå, eller uten å være medlem av klubben i England blir det vanskelig. Det er sjelden billetter blir lagt ut for alminnelig salg.

JUBEL: Steven Gerrard (øverst) feirer Liverpools scoring mot Stoke i serieåpningen. Foto: PA Photos

Tore Hansen, daglig leder i Liverpools supporterklubb (36 600 medl.):

Til noen få kamper er det mulig å få kjøpt direkte fra klubbens billettkontor. På våre nettsider har vi lagt ut råd til hvordan man i så fall bør gå frem.

Selv arrangerer vi turer for våre medlemmer. Da bruker vi Ving, og folk kan være trygge på at de får billetter som er ekte. Vi har ikke mulighet til å tilby kun kampbilletter.

Hver sesong får vi henvendelser fra folk som har blitt lurt, og inntrykket er at det er firmaer som kun selger billetter via diverse nettsider som er de største synderne. Folk bør unngå reiseoperatører som ikke er medlem av Reisegarantifondet.

Man bør heller ikke kjøpe svartebørsbilletter utenfor Anfield. Mange vet at nordmenn har penger og er desperate etter å komme inn på kamp. Da kan man fort bli lurt.

SKUFFET: Theo Walcott og hans Arsenal fikk en svak start på sesongen med tap hjemme mot Aston Villa. Foto: Reuters

Ole Kristian Holter, billettansvarlig i Arsenals supporterklubb (6200 medl.):

Vi har en avtale med Arsenal FC, som gjør at vi får mange billetter til hver hjemmekamp, men vi kan kun selge videre til de som er medlemmer i supporterklubben.

De fleste som søker om billett til en kamp hos oss får det. Da kan de ordne fly og hotell selv.

Vi arrangerer også fellesturer som inkluderer fly, transport og overnatting. Da bruker vi Travel2football, og våre erfaringer med dem er gode. Vi anbefaler også ikke-medlemmer å bruke dem.

Svartebørs utenfor stadion anbefaler vi ikke.

Mer om

  1. Reiseliv
  2. Reise

Flere artikler

  1. Liverpools supporterleder etter Thomas Cook-konkursen: – Ingen grunn til panikk

  2. Arsenal-supporter: - Du taper på pakkereiser

  3. Julefotballstemning i Manchester

  4. Manchester-reiser til himmels

  5. Manchester: Her kan du møte på spillerne

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder