FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Fem grunner til å besøke Notting Hill

Av Camilla Jorddal19.01.18 14:19 | Oppdatert: 04.09.18 16:30

Del saken på:

Bydelen vest i London byr på kjente scener fra filmer, avslappende kafeer og god shopping. Besøk Notting Hill neste gang du er i London.

Notting Hills popularitet kommer fra mer enn filmen ved samme navn. De fargerike husene er yndede fotoobjekter – det samme gjelder dørene. Ikke nok med det, du kan også gjøre gode kupp på markedet i helgen og deilige, sunne måltider er lett å finne. For ikke å nevne gatekunsten og luksuriøse butikker.

Her er fem grunner til at du bør besøke Notting Hill.

1. Portobello Road

Gaten er kjent for å være full av mennesker, spesielt i helgene, men Portobello Road gir en helt spesiell følelse med sine fargerike fasader og gatemusikanter. Antikkmarkedet som arrangeres hver lørdag er et av verdens mest kjente markeder, og er verdt et besøk. Ellers byr Portobello på butikker som Jonathan Adler, All Saints og Kurt Geiger. Ta også en cupcake på The Hummingbird Bakery.

Leter du etter en lunsjsted er bakgårdskafeen Farm Girl Café både hyggelig og spennende. Her serverer de latte laget på blant annet rosevann og aktivert kull, ferskpressede juicer og lunsjretter som avokadotoast, suppe og salat.

Er du fan av filmen Notting Hill finner du reisebokbutikken til karakteren William Thacker i Portobello Road. Enkelte tror forresten at den blå døren fra filmen ligger i starten av Portobello Road (fra tube-stasjonen Notting Hill Gate), dette stemmer ikke. Den riktige døren finner du i 280 Westbourne Park Road.

2. St. Lukes Mews

Brosteinsgaten kjent fra Love Actually sjarmerende og et yndet fotoobjekt. Malte mursteinshus med låvedører og balkonger side om side utgjør en av Londons kanskje koseligste gater. Her er inngangspartiene fylt med potteplanter, blomsterkasser, benker og spisebord. Kanskje ikke så rart at scenen med karakteren Mark som erklærer sin kjærlighet for Juliet ble spilt inn akkurat her?

Selv om gaten har vært på kinolerretet er det ingenting som tyder på at dette er en kjent gate. Her er det stille og fredfullt, men du må vite om gaten for å finne frem – den er lett å gå forbi.

3. Eksklusiv shopping

Selv om Portobello Road er et must er det Westbourne Grove som har de virkelige perlene. Her finner du blant annet duftmerket Diptyque, det Los Angeles-baserte merket James Perse, undertøysbutikken Agent Provocateur og en av Kate Middeltons favoritter, L.K Bennett. Etter en runde med shopping kan du ta turen til Granger & Co for lunsj, eller stikke innom kafé- og matbutikken Daylesford. Ikke bli overrasket om du møter en kjendis på veien, her kan du dumpe på hvem som helst.

I tillegg må du sjekke ut en av Londons fineste interiørbutikker, Native & Co. Her får du lekre interiørartikler, spesielt til kjøkkenet, fra Japan og Taiwan. Butikken arbeider tett med tradisjonelle håndverkere og hvert eneste produkt er håndplukket.

Adresse: 116 Kensington Park Road

4. The Distillery

Londons første ginhotell er sted du bare må innom for en drink før du trasker hjem for ettermiddagen, eller kvelden. The Distillery har tre boutique hotellrom du kan sjekke inn på, en privat spisestue, to barer og destilleri i kjelleren hvor de også holder smakinger.

I baren «The Resting Room» kan du får servert småretter til drikken. Et hett tips er å velge én rett på deling om ikke du er veldig sulten, for særlig små er de ikke. Hos GinTonica, baren i andre etasje, har The Distillery et utvalg av verdens beste gin.

Adresse: 186 Portobello Road

5. Gratis kunst

Notting Hill har flere av flotte gallerier, men en skulle ikke tro at «poshe» Notting Hill også er full av gatekunst. Rundt i gatene finner du verk av gatekunstnere som blant annet Banksy og iCon. Sjekk blant annet ut det vakre veggmaleriet på hjørnet av Westbourne Grove og Ledbury Road. Andre plasser du kan sjekke for gatekunst er Portobello Road, Powis Gardens og Notting Hill Gate. Det beste av alt, det er gratis.