FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

San Marino er Europas raskest voksende turistdestinasjon

Av Carina Hunshamar01.10.18 16:31

Del saken på:

Et av Europas minste land har større prosentvis turistvekst enn noen andre land i Europa.

Det viser nye tall fra Verdens turismeorganisasjon (UNWTO). Undersøkelsen slår videre fast at man må tilbake til 2010 for å se en større vekst i antall turister som dro utenlands på ferie.

Totalt var det 1,32 milliarder internasjonale turistankomster i verden. Det er syv prosent flere enn 2016, som tilsvarer 83 millioner flere reiser på tvers av landegrenser.

Flere turister enn innbyggere

Mens Frankrike, Spania, Italia og Storbritannia fortsatt er de største turistdestinasjonene i Europa, er det Europas tredje minste land som har fått størst vekst. I 2017 besøkte 78.000 turister det lille landet San Marino, som ligger i den østlige delen av Apenninene-fjellkjeden, omkranset av Italia.

Tallet virker kanskje ikke så imponerende sammenlignet med de 86,9 millionene internasjonale turistene som besøkte Frankrike i 2017, men det er mer enn dobbelt så mange turister enn lokalbefolkningen i San Marino.

Antall turister er en økning på 31,1 prosent fra forrige året. San Marino regnes som Europas eldste republikk og et av Europas minste land, med et areal på knappe 60 kvadratkilometer.

Landet ligger i en overgangssone mellom middelhavsklima og et mer kontinentalt, mellomeuropeisk klima og ligger en om lag tre timer lang kjøretur fra Firenze i Italia.

Turistvekst i Norge

Også flere besøker Norge enn tidligere. Tallene viser at det var 6,6 millioner utenlandske gjestedøgn ved norske hoteller i 2017, noe som tilsvarer en vekst på tre prosent fra 2016.

Ifølge Innovasjon Norge er det en noe lavere vekst i Norge enn gjennomsnittlig vekst i verden og Europa, men resultater fra en egen undersøkelse, viser at interessen for å besøke Norge har økt betraktelig. På fem år har interessen blant nordmenn for å feriere i eget land økt med 17 prosent.

Dette er de ti mest besøkte landene i 2017:

  1. Frankrike
  2. Spania
  3. USA
  4. Kina
  5. Italia
  6. Mexico
  7. Storbritannia
  8. Tyrkia
  9. Tyskland
  10. Thailand