FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Byguide

Her er Londons mest «insta-vennlige» kafeer

Av Nora Thorp Bjørnstad 01.10.18 12:08

Del saken på:

LONDON (VG) I den britiske metropolen finner du stedene som er som skapt for å pynte opp Instagram-kontoen din!

En verden av frokostblandinger

Cereal killer er, som navnet tilsier, dedikert til frokostblandinger i alle former og farger. Faktisk hevder stedet å ha verdens største samling av denne typen morgenmat.

Utvalget er imponerende, men det morsomste er måten de brukes på. Her kan du velge deg nesten hvilken som helst frokostblanding som den angelsaksiske verden har å by på. Hva med « enhjørningsbæsj», en glitrende blanding med frysetørret marshmallows, eller « salte baller», sjoko-karamell med pretzel-baller, servert med saltkaramell-melk?

Annonse
Reise til London

BYGUIDE: I Pippa Middletons fotspor

Kafeen tilbyr alt fra milkshakes i mini-melkespann og iskrem til kaffedrikker, alt toppet med fargesprakende frokostblanding. Legg merke til sitteseksjonen laget av barnesenger med Simpsons-sengetrekk, og tapetet med Spice Girls.

Kræsj nok til å få insta-følgerne til å hvine!

Cereal Killer, Brick Lane 192 a og Stables Market, Mezz 2, Chalk Farm Rd i Camden.

Åpent i Brick Lane 08.00–22.00, Camden 09.30–19.00

Pris: Spesial-frokostblandinger med melk fra 4 GPB

Eventyrlige kaker

Alt er så lyserosa, sukkersøtt og blomstrete hos Peggy Porschen Cakes, at du føler du ikke lenger befinner seg i den vanlige verden, men én som tilhører dukker, enhjørninger og prinsesser.

Kaféfasaden i seg selv er til å spise opp, med bugnende blomster i en port over inngangsdøren. Bakeriet har eksistert siden 2008, men det var først da eierne pyntet opp lokalet med sesongbetonte dekorasjoner, at stedet ble en insta-hit.

Det er nesten like moro å ta kakestykket eller cupcaken « to go», da bakverket pakkes inn i en eske og firkantet papirpose som gir deg fornemmelsen av å bære på rent gull.Prisen kunne kanskje tilsi noe sånt, rundt 7 pund for en cupcake, men de som virkelig kjenner sine kaker, sier dette er noe av det bedre du får i London.

Og bildene etterpå – de varer nesten evig.

Peggy Porschen Cakes, 116 Edbury Street, Belgravia

Åpent hver dag fra 8–20

Pris: fra 3,50 for ulike morsomme typer te, cupcakes mellom 5,50 og 8,50 pund, kakestykker fra 7 pund.

Britisk biscuit-bonanza

Den urbritiske kjeksinstitusjonen Biscuiteers fyller 11 år i år. Stedet tar kjeks til et nytt nivå hva gjelder farger, dekorering og bildeskjønnhet!

I det sukkersøte Notting Hill-utsalget blir du møtt av skjønne små barn med plastforklær og fargerik glasur i fjeset, for noe av det hyggeligste med denne søte butikk-kafeen, er muligheten til å selv lære å dekorere kjeks! Da får du utdelt nybakte, bare kjeks i ulike former, et stort utvalg av ulike fargeglasurer, og så er det bare å la kunstneren i deg slippe løs (og vise det frem på bilder etterpå)!

For barn koster det 15 pund å dekorere tre kjeks, for voksne tilbys det en større workshop i Notting Hill-butikken på 2 timer for 78 pund, der ubegrenset te og kaffe er inkludert. Selvfølgelig får du ta med deg hjem dine egne kunstverk etterpå.

Stoler du helst på konditorene til å ta seg av dekoren, finnes det et enormt utvalg av gavesett med motiver som spenner fra enhjørninger, via safaridyr, til kosmetikkprodukter og figurer av Dronning Elisabeth eller Audrey Hepburn.

Åpent hver dag kl. 10–18. Søndager 11–17.

Kakemenn og kjeks fra 4 pund, gavesett fra 20 pund.

Adresse: 194 Kensington Park Road, Notting Hill (hovedbutikk) og 13 Northcote Road.

Rosa fløyelshimmel

Restauranten, baren og kunstgalleriet Sketch påberoper seg å være en av verdens mest «instagrammede» restauranter, og det er lett å skjønne hvorfor.

Det mangefasetterte komplekset ser ut som en kulisse fra en futuristisk drømmende film, med alt fra kapselformede klinisk hvite rom med lysende firkanter i alle verdens farger, via restauranten i heldekkende rosa fløyel, til en nesten barokk utseende bar.

Sketch har blitt en destinasjon for kunst, arkitektur og design, som holder åpent helt fra de første frokostgjestene kommer klokken 7, til klokken 02 på natten. Restauranten har to Michelin-stjerner.

Særlig har toalettene blitt en yndet foto-favoritt: De ble til i samarbeid med smykkeprodusenten Swarovskij i 2002 etter inspirasjon fra spilledåse- smykkeskrin.

Adressen huset tidligere Christian Diors atelierer.

Må oppleves – og deles!

Sketch, 9 Conduit Street, London

Åpent 07.00–02.00 på hverdager, og 08.00–00.30 i helgen

Pris: Frokostretter fra 5 GBP, mens 7-retters lunsj på Michelinrestauranten koster 95 GBP