FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

De mest populære destinasjonene for soloreiser

Av Sara Berge Holmberg03.08.18 13:16 | Oppdatert: 01.11.18 07:45

Del saken på:

Lyst til å reise på egen hånd? Her er de mest populære destinasjonene for soloreiser.

Flere reiser alene nå enn noen gang tidligere, skriver Airbnb på sine nettsider. Ifølge New York Times økte antallet personer som reiste alene fra 15 prosent i 2013 til 24 prosent i 2015.

Hos Airbnb vokser antallet bestillinger for soloreiser. I de mest populære byene for soloreiser, som blant annet Buenos Aires, Toronto og Oslo, er mellom 14 og 27 prosent av alle bestillinger fra folk som reiser alene.

Selv om det å reise alene kan være frigjørende og spennende, kan det også virke skummelt. Derfor har vi tidligere samlet syv tips for deg som vil reise alene.

Derfor er det bra å reise alene

Linn Krogh Hansen, bak bloggen linnsreise.no, elsker å reise alene og forteller at hun nok har reist mer alene enn sammen med andre. Hun har to hovedargumenter for hva som er så bra med det: Du kan endre planer uten å spørre og det er lettere å få kontakt.

– Fordelen er at jeg kan legge opp løpet mitt selv og reise akkurat dit jeg selv ønsker, uten å ta hensyn til andre. Jeg kan endre planer uten at andre blir grinete eller sure, og jeg kan velge selv hvem jeg vil omgås, sier hun og fortsetter med neste argument:

– Å reise alene betyr ikke at man alltid er alene. Tvert om kommer jeg lettere i kontakt med nye mennesker enn hvis jeg skulle hatt reisefølge hjemmefra, og jeg kan velge å slå meg sammen med andre jeg møter. Man er sjelden alene hvis man ikke ønsker det selv!

Reisebloggerens beste tips om du vil reise alene er å finne et sted du ønsker å oppleve og sette deg inn i lokale skikker. Hun anbefaler å spørre om tips på Facebook, hvor det finnes mange ulike reisegrupper. Et annet tips hun har er å starte med en kortere tur til kjente strøk, dersom du er usikker på det å være alene på tur.

Hansen har to favoritt-soloreiser, til New Zealand og Australia og til Madagaskar.

– I New Zealand og Australia er det fin natur og folk er så sosiale. Her var jeg aldri alene, med mindre jeg insisterte på det, sier hun.

Hun forteller at det er fine plasser for førstegangsreisende, da landene ligner litt på Norge/Europa, er velorganiserte og man møter likesinnede reisende underveis.

Den andre favoritten Hansen har er å bo i en stråhytte helt alene på Madagaskar.

– Det å bo helt alene med fiskere rundt meg ga meg innsikt i en kultur som er helt fjern fra min egen. jeg møtte så mange herlige, greie og kule folk som tok godt vare på meg. Og naturen og strendene er nydelige, avslutter hun.

Basert på hvilke bestillinger som økte gjennom 2016 har Airbnb laget en liste over destinasjonene som er mest populære for dem som reiser alene.

De mest populære reisene for soloreisende:

1. London, England

2. Paris, Frankrike

3. Los Angeles, California, USA

4. Tokyo, Japan

5. Barcelona, Spania

6. New York City, New York, USA

7. Toronto, Canada

8. Madrid, Spania

9. Berlin, Tyskland

10. Seoul, Sør-Korea

11. Osaka, Japan

12. Lisboa, Portugal

13. Vancouver, Canada

Airbnb lagde også en liste over hvilke steder som vil bli mer populære å reise til på egen hånd.

Stedene som vil bli mer populære blant soloreisende:

1. Cancún, Mexico

2. Ho Chi Minh-byen, Vietnam

3. Köln, Tyskland

4. Playa del Carmen, Mexico

5. Johannesburg, Sør-Afrika

6. São Paulo, Brasil

7. Auckland, New Zealand

8. Mexico by, Mexico

9. Charlotte, Nord-Carolina, USA

10. Busan, Sør-Korea

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan det bli repostet av oss.