FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Badehåndkle = gratis fergetur

Av Frank Ertesvåg Av Terje Bringedal 08.07.19 16:17 | Oppdatert: 09.07.19 09:46

Del saken på:

SVELVIK (VG) Et badehåndkle fungerer som fergebillett på Norges korteste bilferge-strekning.

Ordningen gjelder for barn og unge fra Svelvik som vil ha seg en badetur til Verketsøya i Hurum.

På grunn av forholdsvis kjølig sommervær og kaldt badevann, har ikke pågangen av fergepassasjerer medbringende badehåndklær vært den helt store hittil i sommer. Men trafikken øker når temperaturen øker, tror matros på «Svelviksund», Henning Pal (19).

Han har ansvaret for billettsalget på fergen. Som ekte svelviking har han selv benyttet seg av «badehåndkle-billetten» siden lenge før han ble ansatt der.

– Dette tilbudet har vart siden jeg var liten. I år er det hittil ikke så mange som har benyttet seg av det. Men de med badehåndkle kommer nok når det gode sommerværet kommer, sier Pal.

Rådmann Hans-Petter Christensen i Svelvik kommune synes det er stas at kommunen kan bidra litt til badeferge-ordningen. Svelvik kommune sponser hver sommer de unge med noen tusenlapper i tilskudd til fergen for at barn og unge får gratis fergeskyss til- og fra badestrendene på den andre siden.

– Verketsøya, den lille perlen, hører til Svelvik kommune. Mange drar dit for å sole seg og bade, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Alt barnet trenger å gjøre er å vise badehåndkleet sitt, det er reisevaluta god nok i sommer, informerer kommunen.

– Vi fortsetter tradisjonen fra tidligere år og håper at mange vil benytte seg av ordningen, sier rådmann Hans-Petter Christensen.