FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) og Jon Snow (Kit Harington). Foto: Helen Sloan / HBO

Perfekte reisemål for en ekte «Game of Thrones»-fan

Av Sigrid Schei Lorentzen30.08.17 12:45 | Oppdatert: 29.04.18 17:06

Del saken på:

HBO-serien er spilt inn på steder du faktisk kan besøke.

Vi har tidligere skrevet om reisemålene for deg som elsker «Ringenes Herre» og «James Bond». Da tipset vi om reisemål som dekket alt fra hobbitenes by til storslagne casinoer.

Nå er det suksesserien «Game of Thrones» som står for tur.

Annonsørinnhold
MINNER FRA SESONG 3: Margaery Tyrell og Sansa Stark spilt av Natalie Dormer og Sophie Turner. Foto: Skjermdump fra HBO

Torsdag bekreftet HBO at de siste seks episodene av suksesserien «Game of Thrones» vil komme på skjermen i 2019. Hva skal du nå finne på frem mot neste sesong, tenker kanskje du? Du kan eventuelt bruke det kommende året på en skikkelig oppbygging mot siste sesong av favorittserien din. Reis land og strand for å leve som en ekte dothraki, Stark eller Lannister, for kulissene er nemlig ekte vare.

Her er listen over reisemål i Europa, hvor du kan gjenoppleve scenene fra «Game of Thrones».

I KROATIA: Her ruslet Sansa og Margaery under en scene i suksesserien. Foto: Wikimedia Commons

1. Tresteno, Kroatia

Den vakre botaniske hagen Tresteno i Kroatia havnet blant kulissene for «Game of Thrones». Tresteno skulle forestille hagen ved palasset i King’s Landing. Hagen ligger bare litt over to mil fra Dubrovnik, og man kommer seg dit på 20 minutter med lokalbuss eller leiebil. Under en scene i tredje sesong av «Game of Thrones», vandrer Margaery Tyrell og Sansa Stark sammen i nettopp denne hagen.

VAKRE KULISSER: Slottet og hagen ved Alcázar har blitt brukt i flere scener og episoder av «GoT». Foto: HBO
KAMPSCENE: En av scenene på slottet fra 5. sesong. Foto: HBO

2. Alcázar, Spania

Dette slottet i Spania er et av de eldste kongelige slottene som fremdeles er i bruk i Europa. Den spanske kongefamilien reiser stadig hit. Slottet står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Det var i sesong 5 av «Game of Thrones» at slottet ble flittig brukt i flere heftige scener. Slottet skal forestille palasset i Dorne, hvor familien Martell holder til.

VERDT Å REISE TIL: Kirkufjell og Kirkufjellsfoss på Island kan skimtes i en av episodene i serien. Foto: Wikimedia Commons

3. Kirkufjell, Island

Du kan se glimt av det 463 meter høye fjellet i sesong seks av «GoT». Fjellet, og den spektakulære fossen, Kirkjufellsfoss, er av noen ansett som et av de vakreste stedene i landet. Fjellet ligger på halvøyen Snæfellsnes, 176 kilometer fra Reykjavik.

SPENNENDE LANSKAP: Castildetierra i Bardenas Reales. Foto: Wikimedia Commons

4. Bardenas Reales, Spania

Disse fjellene nord i Spania ble kulisser for tilholdsstedet til dothraki-nomadene i Essos - slettelandskapet kjent som The Dothraki Sea. Steinformasjonene er helt unike for Europa. Den mest kjente formasjonen i landskapet er Castildetierra, steinen som ligner på en spiss vulkan. I 1999 ble Bardenas Reales en nasjonalpark etter at mange turister kom hit på 1990-tallet.

MYSTISK: Asfalten ble selvfølgelig kamuflert under innspillingen av «Game of Thrones». Foto: Wikimedia Commons

5. The Dark Hedges, Irland

Denne veien i Irland har virkelig blitt en turistattraksjon etter innspillingen av «Game of Thrones». Trærne i den unike alléen ble brukt som location for deler av Kingsroad, den lengste og mest kjente veien i Westeros, som strekker seg fra Castle Black til King's Landing. Blant andre Arya red gjennom den tette skogen da hun var på vei tilbake til Winterfell.

POPULÆRT: Turister lar seg begeistre av de gamle, romerske ruinene i Andalucia. Foto: Diego Delso, delso.photo, License CC-BY-SA, Wikimedia Commons
PÅ FILMSETTET: John Snow og Tyrion Lannister spilt av Kit Harington og Peter Dinklage under en scene i siste episode av «Game of Thrones». Foto: HBO

6. Italica Ruins, Spania

Dette er en gammel romersk by i Spania, i Seville. I det gamle amfiteateret Italica ble minneverdige scener fra finaleepisoden av sesong 7 spilt inn. Amfiteateret ble kulisse for Dragonpit i King's Landing, der fiender som Daenerys Targaryen og Cersei Lannister møttes for første gang. Det er fullt mulig for turister å besøke ruinene hele året.

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon