FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Verdens beste restaurant stenger - sjefen skal ha pause

Av Gjermund Glesnes22.03.10 14:05 | Oppdatert: 22.03.10 15:55

Del saken på:

(VG Nett) Den spanske mesterkokken Ferran Adriá vil levere inn sine tre Michelin-stjerner og stenge restauranten El Bulli nord for Barcelona.

El Bulli i Roses på Costa Brava i Spania er kåret til «verdens beste restaurant» av magasinet Restaurant de siste fire årene.

Men nå er det snart slutt på den imponerende seiersrekken. Superkokken bak El Bulli, Ferran Adriá akter å stenge restauranten i to år for å prioritere familien.

HVA ER DIN BESTE RESTAURANTOPPLEVELSE?Del den med leserne i protokollen!

Les også:Her er verdens beste restauranter

- Det blir to års pause i 2012 og 2013. Vi åpner igjen i 2014. Da feirer restauranten 50-årsjubileum, sier den verdenskjente kokken ifølge fagbladet Horeca(ekstern lenke).

Fagbladet slår fast at denne nyheten vil gi langt større reaksjoner enn at Bagatelle i Oslo stengte før jul.

Adriá vil bruke pausen til å analysere teknikkene og menyene han har brukt de siste 26 årene. Han skal også kreere nye menyer og retter, og skape en ny restaurant til 2014.

Les også:Her er verdens billigste Michelin-restaurant
Les også:Spania-tipsene fra turistsjefen ved Spanias ambassade

El Bulli har 50 spiseplasser. Den får opp mot en million reservasjonsønsker i året, men bare rundt 8.000 gjester får oppfylt ønsket. I år vil den holde åpent fra 15. juni til 20. desember. Når stedet holder åpent neste år, skal offentliggjøres i september.

HVA ER DIN BESTE RESTAURANTOPPLEVELSE?Del den med leserne i protokollen!

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!