FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ti feriereiser i siste liten

Av Monica Bring Estensen Av Hege Lyngved OdinsenAv Jostein Matre 22.07.13 13:07 | Oppdatert: 22.07.13 23:04

Del saken på:

Har du mer ferie, og ikke bestemt deg hva du skal bruke den på? VGs reiseredaksjon hjelper deg med gode ideer.

Noen har kanskje fått et par ekstra feriedager, og kan ta seg en langhelg et sted. Andre har kanskje ikke startet sin ferie i det hele tatt ennå, og har sjansen til å reise bort i en lengre periode. Noen vil bli i Norge, andre vil til storbyer og atter andre savner sommer og sol. Her er tipsene:

Hytte ved sjøen

Selv om vi har kommet godt ut i sommeren, er det ikke for sent å realisere drømmen om å leie en hytte ved sjøen.

På Sørlandet er det flere hytteperler nær sjøen som fortsatt er ledige, blant annet i Mandal.

Med en hytte ved sjøen er mulighetene mange. Lei for eksempel en båt og dra på oppdagelsestur i skjærgården, eller nyt late dager på stranden.

Priseksempler:
Hytte ved sjøen (tre senger) ved Tregde i Mandal kommune, én uke: Fra cirka 4600 kroner og oppover via norgesbooking.no.

Feriehus i Danmark

Nordmenn ser aldri ut til å få nok av Legoland, røde pølser og «en lille en». Når vårt naboland til og med kan by på stabilt sommervær og deilige strender er feriehusferie i Danmark et ypperlig alternativ til Middelhavet.

Husk at Danmark er så lite at det er relativt kort vei fra fergehavnene i Hirtshals og Frederikshavn til de fleste steder.

Priseksempel: Firestjerners hus (seks senger) under 300 meter fra Lønstrup strand på Nord-Jylland, én uke fra 3. august, for 6149 kroner hos dansommer.no

Chartertur til Syden

Synes du at det har vært for lite sol i sommer? Charterselskapene har fremdeles ledige sydenturer til flere av de mest populære reisemålene. Tyrkia, Mallorca, Kypros og de greske øyene er alle mulig å komme seg til fra flere norske byer. En klassisk sydenferie kan være moro og avslappende for både liten og stor. Husk solkrem!

Priseksempel:
Fly tur/retur Oslo - Antalya og hotell for to voksne m/ett barn, fra 27.7-3.8 : 11935 kroner med Ving.

Øyhopping i Hellas

Det finnes mange alternativer til charterferier om man ønsker sol og varme. En mulighet er å pakke ryggsekken og legge ut på øyhopping i Hellas. Det er enkelt å komme seg fra øy til øy med ferge. Bestill for eksempel flybilletter til Santorini og ta fergen videre til de andre idylliske øyene i Kykladene.
Her kan du finne både folksomme og nærmest folketomme øyer.

Priseksempel:
Fly Oslo - Santorini tur/retur 4.8- 17.8: 1723 kroner med Norwegian.

Bilferie i USA

Roadtrip i USA er en ferie man fint kan ta på sparket, så lenge man har minst et par uker til rådighet.
Alt man behøver å gjøre, er å bestille en flybillett til byen man ønsker som utgangspunkt, samt booke en leiebil. Nøyaktig kjørerute kan man finne på underveis.
Ruteforslag: Østkysten fra New York til Florida, musikkrute innom New Orleans, Memphis og Nashville, eller vestkysten fra sør til nord.

Priseksempel:
Fly Oslo - New York tur/retur 24.7-14.8: 8646 kroner med SAS (direkte).

Storbyferie i Berlin

En avslappet og ikke altfor varm by, med brede gater, trær og grønne parker. Handling kan du gjøre i Friedrichstraße og i trivelige Charlottenburg / Wilmersdorf, hvor du også finner hyggelige spisesteder.

Se byen fra en av elvebåtene på Spree og Landwehrkanal. Sand og bademuligheter får du på en av Berlins mange strandbarer.
Skal du spise tradisjonell tysk mat som eisbein eller schweinehaxe, anbefales besøk på en av Berlins eldste spisesteder; Zur Letzen Instanz.

Priseksempel:
Fly Oslo - Berlin tur/retur 25.7-29.7: 1301 kr. med Air Berlin

Nyt fjellets ro

En fjelltur i den norske fjellheimen er perfekt både om man har en dag, en helg eller en uke igjen av ferien. Gå for eksempel fra hytte til hytte, eller ta en dagstur, i «kjempenes hjem» - Jotunheimen. Her er det flere spennende ruter å velge mellom.
Blant de mest populære er turen fra Gjendesheim til Memurubu over Besseggen. På UT.no finner du flere ruteforslag fra Den Norske Turforening (DNT), så nå er det bare å komme seg ut i naturen.

Priseksempel:
Overnatting på DNTs hytter koster fra 155 kroner og oppover for ikke-medlemmer.

Laksefiske i Namsen

Nesten midt i landet, og slik sett tilgjengelig for de fleste, ligger elven Namsen. Dette er et eldorado for sportsfiskere, men også nybegynnere kan få drømmen om å dra opp storlaksen oppfylt. Man trenger heller ikke ha så mange dager fri for å få til en slik ferietur. Man kan fly til Trondheim, og kjøre derfra i rundt 2,5 timer. Alternativt kan man fly til Namsos. Da snakker man bare en kort kjøretur før man er ved gode fiskeplasser.

Priseksempel:
På Grande Gård kan to voksne bo og fiske fra fredag 9. til søndag 11. august for 3400 kroner.

Strand- og storbyferie i Valencia

Spanias tredje største by har vokst frem som en ny spansk storbyhit. Med 300 soldager, flotte strender, tapas- og gourmetmat i toppklasse er Valencia et ypperlig valg for deg som både vil ha by, shopping og strand i ferien.
Bo i gamlebyen, rusle langs Jardin del Turia, en 12 kilometer lang park som tar deg ut mot havet. Besøk museet for kunst og vitenskap. Tapasbaren Bodega Montana startet opp i 1836 og går for å være byens mest autentiske tapasbar.

Priseksempel: Fly fra Rygge tur/retur 24.7-31.7: 1899 kr med Ryanair.

San Sebastian for matmonser

Spansk mat frister og San Sebastian, Bilbao og Baskerland seiler opp som et av de mest spennende matområdene i landet. Norske toppkokker reiser gjerne til San Sebastian for å spise på Arzak og Mugaritz. Også tapasbarene går for å være glade matopplevelser, men her heter det «pintxo».
På pintxobarene spiser du billig, både tradisjonelle pintxo og nye, mer moderne varianter. Det arrangeres også guidede pintxo-turer.

Priseksempel: Fly Oslo - Bilbao tur/retur 24.7-31.7: 1921 kr med Norwegian. Ta bussen til San Sebastian.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!