FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Bo på verdens lengste badehotell i Tyskland

Av Anne Bergseng10.08.11 09:00 | Oppdatert: 22.08.11 11:10

Del saken på:

(VG Nett) Dette byggverket har 10.000 rom, alle med havsutsikt. Velkommen til Hitlers badehotell på Tysklands største øy.

Fire kilometer er langt til å være et hotell

På øya Rügen i Østersjøen åpnet nylig dørene til et meget spesielt overnattingssted.

Ungdomsherberget holder til i det gigantiske badehotellet Prora, som ble bygget i årene 1936 - 1939 etter ordre fra Adolf Hitlers menn.

Stedet skulle etter planene brukes som et feriested for Det Tredje Rikes arbeiderklasse, skriver danske Jyllandsposten.

Men badehotellet rakk aldri å bli tatt i bruk, og det omtrent fire kilometer lange komplekset, som består av åtte identiske seksetasjers blokker bygget i stålforsterket betong, har frem til nå ligget øde og forlatt, kun besøkt av noen nysgjerrige turister og historieinteresserte.

100 rom i historiske omgivelser

I mange år har man i Tyskland spekulert på hva som skulle skje med det monumentale byggverket, som består av hele 10. 000 rom, og som er blant de lengste bygninger i verden.

Nå er en liten del av det gjort om til et ungdomsherberg, Jugendherberge Prora, som tilbyr rundt 100 rom med enten to, fire eller seks senger.

Stedet har en flott sandstrand, og egner seg for både familier, unge og eldre besøkende.

Kraft gjennom glede
Prora ble bygget som en del av "Kraft durch Freude"-programmet, som betyr omtrent "Kraft gjennom glede", som var en fritidsorganisasjon for alle arbeidende tyskere, Deutsche Arbeitsfront.

Badehotellet skulle etter planen kunne huse inntil 20. 000 gjester. En festsal med plass til samtlige gjester var også på tegnebrettet, men ble aldri realisert.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

Ti romantiske turer i Norge
Her er verdens mest populærer reisemål
Nå kan du fly over vannet med jetpack!