FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her kan du ha sex i skyene

Av Mona Langset07.04.14 20:48 | Oppdatert: 08.04.14 11:45

Del saken på:

Har du drømt om medlemskap i klubben for par som har hatt hyrdestund i luften? Et amerikansk selskap har eget spesialinnredet fly for «love in the air».

Flysex-gründer til VG: Det startet som en fleip

Og det beste av alt: Vanligvis kan du bli straffet hvis du prøver å kvalifisere deg til medlemskap i The Mile High Club - den ekslusive klikken av mennesker som har hatt sex på fly i luften.

Men hos det nystiftede Las Vegas-baserte flyselskapet Love Cloud trenger ingen snike seg inn på toalettet. Der er hyrdestunden i luften omtrent hele poenget, skriver Travelnews.

Maskinen selskapet Love Cloud bruker til slike flyvninger, er en vanligvis seksseters Cessna 421, ominnredet til et flyvende elskovsrede.

Pilotsetet er der fremdeles, samt to seter som passasjerne må sitte fastspent i under take-off og landing. Resten av småflyet er gjort om til nærmest en polstret dobbeltseng med myk madrass, tepper og hjerteformede puter.

Passasjerene og piloten er adskilt med en låst gardindør. Piloten er i tillegg utstyrt med lyddempende hodetelefoner, slik at passasjerene skal sikres privatliv under hele flyturen.

Også på passasjerfly

Nettopp mangel på privatliv er årsaken til at forsøk på å oppnå medlemskap i 10.000-metersklubben, som den kalles på norsk, ikke alltid er så populære på vanlige passasjerfly.

- Det går jo historier, og vi har fått klagebrev fra passasjerer som har observert et eller annet, men det har aldri vært av en så alvorlig karakter at det har vært nødvendig å koble inn politiet, humrer informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Den erfarne SAS-flyverten Kjetil Frydenlund har tidligere fortalt VG at han og hans kollegaer ofte ser mer enn folk tror.

- Vi skjønner jo at det ikke er av medisinske årsaker man går i flertall på toalettet, sa han den gangen.

Mannen som startet selskapet Love Cloud for halvannen måned siden, Andy Johnsen, sier til VG at han selv ble medlem av The Mile High Club seks år tilbake.

- Det var sammen med kjæresten min på et vanlig passasjerfly mellom Virginia og Tennesse, sier han.

Men ideen om å lage et eget fly og flyselskap ene og alene til dette formålet, ble født mange år tidligere, allerede da han selv tok flysertifikat mens han gikk på college.

- Det startet som en fleip. Men de siste årene har jeg tenkt mer på det og jobbet seriøst for å få det til. Jeg tenkte at Las Vegas måtte være det beste stedet for et slikt tilbud, derfor kjørte jeg tvers over landet og bosatte meg her for tre måneder siden, forteller han på telefon fra vestsiden av USA.

Selv er han fra Virginia Beach på østkysten.

Det tok ikke lang tid før journalister begynte å ringe det nystartede selskapet.

- Jeg har snakket med journlister fra hele USA, Kroatia, Storbritannia, Sverige, og nå kan jeg krysse av Norge også, sier han.

Johnsen er selv pilot, men i det nystartede selskapet jobber han kun med det administrative, og tar seg av kundene når de kommer til flyplassen.

Fantasi til virkelighet

Love Clouds egen nettside kan vi lese at Johnsen og hans selskap hjelper par over 18 år med å gjøre mile-high-fantasen til virkelighet.

Og hvis noen ønsker å gifte seg samtidig, kan selskapet ordne med vielse på flyplassen før ombordstigning.

Det er jo Las Vegas!

Det tar piloten mellom ti og 15 minutter å komme opp til marsjhøyden på 5280 fot, eller nøyaktig «One Mile» over Las Vegas.

I det øyeblikket piloten gir signal om at det er greit å ta av sikkerhetsbeltene kan passasjerene gjøre hva de vil.

Etter turen gir Andy Johnsen passasjerene hvert sitt «Mile High Club VIP Certificate Card» og bilde av seg selv foran flyet.

Og prisen? Det varierer med flytid og innlagt service, men den billigste på 40 minutter, inkludert foto og sertifikat, koster 799.00 amerikankse dollar, eller rundt 4900 kroner.

Dersom du måtte lure på hvor hygiensik det er å legge seg i en seng som blir brukt til alt mulig annet annet enn å sove i på hver flytur, svarer selskapet selv på siden med «ofte stilte spørsmål»

- Etter hver flytur går et rengjøringsbyrå over alle deler av flyet med spesielle rengjøringsprodukter som dreper alle eventuelle bakterier. Byrået passer også på at alle laken, puter, tepper og håndklær er byttet med rene etter hver tur, slik at kundene skal slippe å bekymre seg for de santitære forholdene.