FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Storbritannias beste spøkelseshoteller

Av Mona Langset17.10.08 21:00 | Oppdatert: 17.10.08 22:04

Del saken på:

(VG Nett) Se opp før spøkelser, gjenferd og overnaturlige fenomener. I Storbitannia er det mange kjente spøkelseshoteller hvor du aldri kan regne med å få en god natts søvn.

Det er snart Halloween. The Guardian har listet opp 10 hoteller hvor du kan tilbringe spøkelsesnatten den 31. oktober sammen med ekte spøkelser.

Jamaica Inn
i Bodmin Moor, Cornwall (England)

Dette 250 år gamle vertshuset er kjent for å ha en omfattende samling av smuglervarer.

Mindre kjent er samlingen av hendelser som ikke er av denne verden: Uforklarlige lyder av vognhjul og hestehover på den brosteinsbelagte gårdsplassen, skritt i tomme korridorer, en herre med trekantet hatt som går igjennom vegger, og et mordoffer som sitter stille og grubler over noe på utsiden.

For en garantert søvnløs natt skal du bestille rom nummer fire.
* Dobbeltrom fra £80.Hotellets nettside her

2. Chillingham Castle
i Alnwick, Northumberland (England)

Chillingham er berømt for sin jamrende «Blue Boy.» Et skjelett, og rester av blå klær, ble oppdaget bak en vegg etter at man hadde hørt klynking og gråt der i lange tider.

Samtidig har gjester hørt kjolerasling i tårntrappen, noe som blir knyttet til Lady Mary Berkeleys hvileløse sjel.

Ladyen leter forgjeves leter etter ektemannen, etter at han stakk av med hennes søster. Dette kan også være grunnen til at man fra tid til annen ser en hvit dame i anretningen, og hører stemmer i kapellet.
* Rundt slottet er det leiligheter til leie. Prisene starter på £110 for to personer.Hotellets nettside her.

3. Talbot Hotel
i Oundle, Northamptonshire (England)

Hvis du liker celebre spøkelser skal du reise til Talbot Hotel, som skal være hjemsøkt av skotske dronning Mary.

Hotellets trappeoppgang sto tidligere på Fotheringhay Castle, der Mary gikk sine siste skritt på vei ned til henrettelsesstedet.

Som du kan vente i en bygning fra det sekstende århundre, er den utstyrt med eikebjelker i taket og vinduer med sprosser.

Det er også peiser som du kan varme deg ved, når det går kaldt nedover ryggen din fordi du er vitne til urostifterens siste skritt ned trappen.
* Dobbeltrom fra £70 (eller supertilbud på søndager fra £40)Hotellets nettside her.

4. Elvey Farm
i Pluckley, Kent (England)

Kent er i følge Guinness rekordbok Englands mest hjemsøkte landsby. Elvey Farm fra middelalderen, ligger midt i landsbyen, og skryter av ha nydelige soverom med takbjelker fra fortiden, og hvis du er heldig, en «gråtende vandrer.»
I umiddelbar nærhet til hotellet kan du også møte på de ulykkelige gjenferdene til en skolemeter, en soldat, en landeveisrøver, en skrikende mann, en møller, Røde Lady Derring, en hvit hund, og mange andre. Så ikke glem å ta med kamera.
* Dobbeltrom fra £125.Hotellets nettside her. '

5. The Prince Rupert Hotel
i Shrewsbury, Shropshire (England)

Har du lyst på en superskummel natt? Prøv rom seks, hvor man ofte kan se gjenferdet av en hengt dame.

Hvis det blir litt for mye av det gode, foretrekker du kanskje et av de andre rommene, hvor gjester har rapportert om ting som helt uforklarlig har flyttet seg rundt.

Som navnet tilsier, var hotellet tidligere hjemmet til Prins Rupert. Men gjester som vil gjøre dypdykk lenger bak i hotellets historie, kan velge suiter som er innredet i 1100- eller 1400-talls stil.
* Dobbeltrom fra £105.Hotellets nettside her.

6. Ruthin Castle
i Ruthin, Denbighshire, Wales

Et hvert slott som flotter seg med vollgraver og underjordiske ganger, ber om å bli hjemsøkt.

Legg til henrettelsen av en sjalu kone som drepte sin ektemanns elsker med øks, så er det stor muligheten for at stedet ikke myldrer av overnaturlige fenomener.

Ruthin er et flott rødt fort med over 400 års grusom historie bak seg.

Her kan den Grå Ladyen sees flakkende rundt murene og i kapellet (uten øks, dessverre), mens det i andre områder av slottet er mystiske lyder, skritt, uforklarlige temperaturforandringer. Av og til sees også en spøkelsessoldat.
* Dobbeltrom fra £145.Hotellets nettside her.

7. Maes-y-Neuadd
i Talsarnau, Gwynedd (Wales)

Ikke alle spøkelser er skremmende. Denne 1300-talls granitt-herregården huser et riktig vennlig spøkelse.

I Morfa-suiten, har mange sett en kvinne som skal ha vært barnepike i huset før i tiden. I stedet for å bli skremt, har gjestene fortalt at de følte seg rolige i hennes nærvær, og etterpå har de falt de behagelig i søvn.

Hvis du ikke får besøk av barnepiken på rommet, kan du i det minste trøste deg med hotellets praktfulle utsikt over Snowdonia.
* Dobbeltrom fra £99.Hotellets nettside her.

8. Tulloch Castle Hotel
i Dingwall, Ross and Cromarty (Skotland)

Dette er ikke noe for den som har lett for å svime av. En gjest har våknet opp og følt to spøkelsesaktige jenter sitte på brystkassen sin, tilsynelatende for å kvele ham.

Andre har sett figurer ved fotenden av sengen, og fått natten forstyrret av knirkende dørhåndtak og andre lyder.

Det er også en Grønn Lady som går rundt og henger med hodet, etter at hun døde i fallet ned en vindeltrapp.

Og om ikke det er nok, slottet, fra det 12. århundre inneholder hemmelige ganger, en hemmelig dør og en hemmelig tunell til Dingwall slott.

Den harde kjernen av parapsykoligi-interesserte bør be om å få rom åtte.
* Dobbeltrom fra £155.Hotellets nettside her

9. Comlongon Castle
i Clarencefield, Dumfries, (Scotland)

Den 25. september år 1570 ble det rapportert at Lady Marion Carruthers «med overlegg tok sitt eget liv, ved å springe ut fra utkikkstårnet i Comlongon Castle, og knuste både hodet og bena.»

Det er ingen overraskelse at det siden den gang aldri har vokst gress på stedet der den innesperrede fruen traff bakken. Ei heller at hennes sorgfylte sjel fremdeles hjemsøker dette luksuriøse middelalderslottet på den skotske grensen.

Det at gjenferdet er grønt, lukter epler, og flytter juveler rundt fra rom til rom, er kanskje litt spesielt.
Den som vil treffe Lady Marion skal be om å få Carruthers-suiten, som er midtpunktet for hennes virksomhet.
* Dobbeltrom fra £160.Hotellets nettside her.

10. Dobbins Inn
i Carrickfergus, County Antrim (Nord Irland)

Etter at Dobbins Inns ble bygget i det 13. århundre, har det fungert både som fengsel, våpenlager, postkontor, og en trygg havn for katolikker. Stedet er også en av Nord Irands eldste puber.

Men ikke noe av dette kan trøste Maude og Buttoncap.

Maude, som var kona til Hugh Dobbins, falt for soldaten Buttoncap, som lå i garnison ved slottet på den andre siden av gaten.

De to forsøkte å treffe hverandre via en hemmelig tunell.
Da herr Dobbins oppdaget dem, drepte han begge med et sverd. Men det er bare Mary som går igjen og kjærtegner sovende gjester med sin hånd.
* Dobbeltrom fra £76.Hotellets nettside her.

Last ned reiseguider til flere byer i Storbritannia