FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Mistet noe på flyplassen? Finn det på nettet

Av Dag Fonbæk 11.02.11 10:09 | Oppdatert: 11.02.11 13:10

Del saken på:

(VG Nett) Hovedflyplassen drukner i ting som er mistet og funnet på flyene. Er du blant de 11.133 som savner noe, kan du spore det opp selv på nettet.

Gardermoen, Heathrow og Arlanda lar deg spore opp gjenglemte gjenstander på nettet

Nettsiden Missingx.com er stedet å lete.
Her kan du selv gå inn og spore gjenstandene du har forlagt i setelommen på flyet, oppe i hattehyllen eller i flysetet - der masse rariteter blir funnet:

- Akkurat nå ligger det et glassøye, et gebiss og mye annet rart til avhenting på hittegodskontoret vårt, sier Oslo Lufthavns informasjonssjef Jo Kobro til VG Nett.

I formiddag var tallet på registerte, innleverte saker og ting 11.133.

LES OGSÅ: Gutt (3) forsvant på bagasjebåndet

Smykker og lommebøker

Et kjapt søk viser at det ligger drøssevis av smykker, briller, lommebøker, kredittkort, mobiltelefoner, luer, hansker og vesker til avhenting - i tillegg til ett og annet rosa kosedyr, astma-inhalatorer, skateboards, gitarer og uniformsluer.

På Missingx.com kan du se datoen for når tingene er blitt innlevert, ofte også en kort beskrivelse av gjenstanden med farge, modell, merkevarenavn osv.

Slik blir de lettere å spore av eieren.

I tillegg kommer det inn mange forlagte taxfree-poser med mye godt i.

LES OGSÅ:

Dyrt å glemme igjen ting på flyet

Bare i løpet av en uke rundt juletider registrerte hittegodskontoret på Gardermoen seks taxfree-poser som ble levert inn av personalet som rydder og rengjør flykabinene.

Pr. 14 januar var ingen av taxfree-posene hentet.


Stjeles?

VG har også fått tips om at taxfree-poser stjeles fra hattehyllene i flyene - noe SAS avviser som noen stort problem:

- Vi har jo fra tid til annen noen som glemmer igjen taxfree-poser om bord, og noen av disse blir ikke funnet når passasjeren senere melder dem savnet. De er sannsynligvis tatt med av andre passasjerer, muligens ved feil, men dette skjer uhyre sjelden, er svaret fra SAS Customer Relations.

LES OGSÅ:

Her er vårens fly-nyheter!

Også Heathrow og Arlanda

I tillegg til bortkomne saker på Norges hovedflyplass, kan du på samme den nettsiden spore hittegods på Heathrow-flyplassen i London, Arlanda utenfor Stockholm, Radisson Blu Scandinavia Hotel(tidligere SAS-hotellet på Holbergs plass) og noen andre sentrale møteplasser for reisende.

De øvrige Radisson-hotellene kommer ventelig med i tjenesten etterhvert.

Da VG ringte Hittegodskontoret ved 10-tiden torsdag, var ledelsen på vei til politiet med enda en ladning uavhentet hittegods.

UT OG REISE?

Last ned VGs gratis storbyguider her

Destrueres

Ting som blir funnet i flyene, i terminalbygninghen eller på flytoget blir liggende på hittegodskontoret i tre måneder, før sakene blir overlevert politiet, forklarer Kobro.

11.000 bortkomne gjenstander er et høyt tall - men det verste er at mesteparten ikke blir hentet.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Om ikke eieren melder seg, går mange av gjenstandene til destruksjon.