FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Høstens eksotiske reisetips

Av Gjermund Glesnes21.10.12 10:49

  Del saken på:

  Slangetemmere og duftende markeder eller retrobiler og revolusjonære? Vi anbefaler Marrakech eller Cuba hvis du er ute etter eksotiske impulser i høst.


  Er du blant dem som fortsatt har fridager til gode etter vel overstått høstferie? Da er du heldig - det er et hav av muligheter. VGs reiseredaksjon deler her gode tips for storbyliv, eksotiske reisemål, sol og varme og bedagelige turer.

  Hvilke reisemål er høstens beste?Del dine tips og bilder med andre her .

  Og er du ute etter et billigkupp, er dette tiden for å slå til. Med høstferien vel overstått, går vi inn i en lavprisperiode for reiselystne frem til jul. De aller laveste prisene får du i begynnelsen av desember. Les mer om hvordan du sikrer deg feriekuppene her.

  Under følger altså de eksotiske tipsene, men skulle ikke det være noe for deg kan du heller lese våre tips til storbyferie, sydenferie, eller bedagelig ferie.

  MARRAKECH, MAROKKO
  Eksotiske reisemål må ikke bety lange flyreiser og dyre billetter. I Marrakech får du nær sagt den perfekte kombinasjonen av nært, billig og annerledes: Slangetemmere og hennamalere på plassen Djemaa el-Fna, all verdens lukter og varer i gamlebyens markeder, kallene til bønn som gjaller ut fra byens moskeer flere ganger om dagen...

  Komme dit: Høsten er en god tid å reise dit - om sommeren er det altfor varmt - men prisene er likevel ikke ille: Fra ca. kr. 2000,- tur/retur med Norwegian, inkludert bagasje.

  Bo: Overnatting på en av byens riader - tradisjonelle byhus, ofte flott oppusset - gir turen en ekstra dimensjon. På Riad Magi nær Djemaa el-Fna får du et dobbeltrom til 550 kroner natten.

  CUBA
  «Se Cuba før det er for sent»; det har vært omkvedet i årevis, helt siden Chevroleter og Studebakere fra 50-tallet ble et sjeldent skue i resten av verden. Over fire år etter at Raul Castro overtok presidentvervet, er øystaten i Karibia fortsatt noe helt for seg selv.

  Opplevelse: Mange av dollarglisene ruller fortsatt, og revolusjonsheltene Che Guevara og Fidel Castro pryder propagandabrettene.

  Det betyr at du ikke bør nøye deg med en ren strandferie. Et «minstekrav» er noen dager i hovedstaden Havanna; andre tips er jordbruksområdet Viñales, kolonibyen Trinidad eller Che-mausoleet i Santa Clara. Jo lenger ut i november du venter med å reise, jo sikrere er det at du unngår orkansesongen.

  Komme dit: Tur/returbillett Oslo-Havanna med grei reisetid koster fra cirka 8400 kroner med Air France/KLM. Apollo starter chartersesongen 21. desember.