FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ingeborg har arrangert bryllup for 500 par

Av Dag Fonbæk30.12.2013 10:55

Del saken på:

I ti år har hun arrangert brylluper for nordmenn i Thailand. I dag er det Ingeborg Fallet Kristensens egen tur til å gifte seg med sin kjære Chul.

Annonse

I dag er det hennes tur til å gifte seg!

GIFTER SEG I DAG: Endelig fant «bryllups-dronningen» Ingeborg Fallet Kristensen fra Bærum og hennes tilkommende Chul Srisawadsi tid til å bli rette ektefolk, de også. I desember arrangerte Ingeborg Thailand-bryllup for 10 skandinaviske par, og i januar står 12 nye par for døren. Foto: Privat

Og bryllupet - det står selvsagt i Thailand.

Krabis «bryllupsdronning» rakk å arrangere over 70 ekteskaps-inngåelser i 2013, før hun endelig rakk å iscenesette sitt eget bryllup med kjæresten sin gjennom ti år, thailenderen Chul Srisawadsi.

Annonsørinnhold

250 gjester

Dagen før 2013 renner ut samler Ingeborg fra Bærum og hennes tilkommende 250 bryllupsgjester på Hotel Sheraton - altså et nokså beskjedent gjestebud i thailandsk målestokk.

KIRSTEN GIFTEKNIV: I ti år har Ingeborg Fallet Kristiansen i Krabi-Spesialisten organisert romantiske brylluper for nordmenn i Thailand. I dag er det hennes tur til å bli smidd i hymens lenker. Foto: Petter Nordberg Svendsby

Mange av gjestene har kommet fra Norge for å være med på vielsen. Selve arrangementet har hun stålkontroll på. Dette kan hun. Verre er det med følelsene.

- Blir sterkt

- Det blir sterkt å gå opp midtgangen arm i arm med mamma, og med så mange venner og kjente tilstede, innrømmer lettrørte Ingeborg overfor VG.

- Musikken jeg har valgt betyr noe helt spesielt for oss begge, så jeg er redd for å bli sentimental, legger hun til.

Bryllups-spesialist

Siden 2003 har Ingeborg Fallet Kristensen gjennom sitt selskap Krabi-Spesialisten arrangert ferieturer, utflukter og etterhvert bryllups-seremonier for skandinaver i solfylte Thailand.

ROMANTIKK FOR ALLE PENGA: Ingeborg har håndplukket de mest romantiske øy-idyllene langs Krabi-kysten for fotografering av bryllupsparene. Her er det VGs fotograf Robert S. Eik som foreviger et brudepar. Foto: Dag Fonbæk

Hun samarbeideder med en rekke norske turoperatører, og har et nært forhold til Sjømannskirken i Pattaya, som ofte bistår ved selve vielsene.

Travelt

Fra kontoret i Ao Nang på Krabi-kysten - der de fleste bildene i thailandske reisekataloger er tatt - driver Ingeborg business over hele Thailand, med 15 fast ansatte og et 40-talls medhjelpere ute i felten.

Og hun har nok å gjøre:

- Vi arrangerte ti brylluper i desember, og har 12 nye i januar, forteller hun - nesten andpusten.

Norge-bryllup senere

Det var såvidt hun rakk å arrangere sitt eget bryllup, innrømmer Bærums-kvinnen.

- Ja, her er så travelt at jeg nesten må unnskylde meg overfor kundene fordi jeg er så sen til å svare, ler hun.

ENDELIG: Ingeborg og hennes tilkommende, den thailandske forretningsmannen Chul Srisawadsi, har værrt kjærester i ti år. Foto: Privat

Ingeborgs kunde- og bekjentskapskrets er etterhvert blitt så stor at mange helt sikkert ikke har fått med seg at hun og Chul gifter seg i dag.

Flytter hjem?

- Men vi kommer til Norge senere for å ha en «nytt» bryllup der, lover Ingeborg.

Paret har snakket om å flytte til Norge senere, men akkurat nå har begge to for mye å gjøre «hjemme» i Thailand.

- Jeg er veldig norgeskjær, og lengter hjem stadig vekk. Hver sommer prøver jeg å få meg litt ferie i Norge, og på sikt kunne jeg tenke meg å bo i Norge på sommeren - hvis jeg får det til, har Ingeborg selv sagt til Thailands Tidende.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Her finner du mer reiseinspirasjon
Annonse
 
Klikk deg frem til din drømmedestinasjon