FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Norwegian avviser overtidstilbud

Av Irene Rønold04.07.16 11:17 | Oppdatert: 04.07.16 13:31

Del saken på:

Søndag sa Norwegian at de tilbød sine ansatte dobbelt overtidsbetalt for å fly i perioden 4. til 7. juli. I dag sier selskapet at det ikke stemmer.

– Det er noen som har ordlagt seg feil. Pilotene som selger fridagene sine, har alltid blitt tilbudt dobbel lønn. At de får firedobbel lønn, stemmer ikke, sier pressekontakt i Norwegian, Astrid Mannion, til VG mandag.

Søndag sa Norwegian at de hadde gitt pilotene tilbud om å kjøpes fri fra fridagene sine, mot dobbelt overtidsbetalt.

Bakgrunnen var at flyselskapet ønsket å sikre seg mot ytterligere kanselleringer, etter å ha kansellert 18 flyvninger lørdag. Enkelte av kanselleringene skyldtes mannskapsmangel.

Nå er det full forvirring rundt hva som egentlig var tilbudet Norwegian ga sine piloter.

Er du rammet? Dette har du krav på

– Gjaldt kun irske piloter

Ifølge Dagbladet skal Norwegian ha sendt ut en mail der de tilbød dobbel lønn til alle som var villige til å selge fridagene sine i perioden 4. til 7. juli.

Overfor VG bekreftet selskapet at mailen gikk ut til alle deres piloter. Nå hevder selskapet at tilbudet kun gikk ut til piloter som flyr under deres irske operasjon, NIE:

– Det var ingen skandinaviske piloter som fikk mailen. De har alltid hatt det tilbudet. Det hele har blitt en stor mistforståelse, sier Mannion.

Hun viser til en overtidsavtale mellom pilotene og Norwegian, som innebærer kjøp og salg av fridager. Denne avtalen utløp 1. juli - dagen før kanselleringene startet.

Dagen etter bekreftet fagforeningen Parat overfor VG at det er en konflikt mellom pilotene og Norwegian, knyttet til nettopp denne avtalen. Det er imidlertid uklart om denne konflikten er årsak til kanselleringene.

Normal trafikk mandag

Ifølge Norwegian ser det ut til at flytrafikken vil gå som normalt mandag.

– Det ser ut til at det kommer til å gå fint. Vi har noen fantastiske ansatte, som har jobbet på spreng for å få alt til å gå i rute. Det er en fantastisk innsats de har lagt ned, sier Mannion.

Norwegian har foreløpig ikke tall på hvor mange som ble rammet av helgens kanselleringer, men mener det er snakk om noen tusen passasjerer.

– Men det er ikke slik at alle er strandet. Vi har fått mange av gårde, men der har ikke vært lett, sier Mannion.

Norwegian om flykaoset: – Piloter har meldt seg syke på kort varsel