FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er det mest pop å gifte seg

Av Dag Fonbæk 19.03.15 10:45 | Oppdatert: 17.12.17 13:21

Del saken på:

Sjømannskirken på Gran Canaria holder stand som den mest populære å gifte seg i.  Mer enn 200 par ga hverandre sitt ja under Kanarias sol i fjor.

Antallet vielser i Sjømannskirkene gikk litt ned i 2014 – men fortsatt velger rundt 1000 par å gifte seg under palmesus og fremmed himmel.

– En nedgang på 50 brylluper i fjor anser vi som naturlige svingninger. Det har ligget nokså stabilt på cirka 1000 årlige vielser i kirkene våre de siste årene, sier Sjømannskirkens kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim til VG.

970 par giftet seg i utenlandskirkene i 2014.

Som vanlig var sjømannskirken på Gran Canaria den mest populære å inngå giftermål i (212 vielser i fjor), fulgt av København, Mallorca og Costa del Sol (El Campanario).

I høysesongen var det opptil fire daglige vielser i Gran Canaria-kirken, beliggende tett på strandpromenaden i Arguineguin. Også julen er en populær tid i sjømannskirkene i Syden

På 5. plass fulgte sjømannskirken i Miami, som med 67 brylluper i fjor gjorde et byks oppover på 10 på topplisten.

Lettere tilgjengelig

Trolig har det å gjøre med Norwegians nye flyrute til Fort Lauderdale, feriebyen som ligger bare 20 minutters kjøretur unna sjømannskirken i Davie.

I 30 år holdt kirken hus i enkle forhold i Port of Miami. Den nye kirken ligger 45 minutters kjøretur utenfor downtown Miami.

– Det er hyggelig at så mange har fått øynene opp for sjømannskirken i Miami, H.K.H Kronprinsesse Mette-Marits kirke. Den nye, flotte kirken ble åpnet i 2011 og her tilbyr vi også strandvielse i nærheten, forteller Mevold Skogheim.

65 par ga hverandre sitt ja i Torrevieja-kirken i fjor – som er 14 vielser flere enn i 2013. Dermed øker Costa del Sol-kirken mest i popularitet.

64 par giftet seg i New York-kirken, 61 i Albir (Costa Blanca), 60 par i Pattaya og 39 par i Dubai, viser Sjømannskirkens oversikt.

– Vi syns det er kjempefint at rundt tusen norske par hvert år velger Sjømannskirken til sin vielse, men vi tar gjerne mot flere, sier Linn Mevold Skogheim.

Eksterne lenker