FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her er det mest pop å gifte seg

Av Dag Fonbæk19.03.15 10:45 | Oppdatert: 17.12.17 13:21

Del saken på:

Sjømannskirken på Gran Canaria holder stand som den mest populære å gifte seg i.  Mer enn 200 par ga hverandre sitt ja under Kanarias sol i fjor.

Antallet vielser i Sjømannskirkene gikk litt ned i 2014 – men fortsatt velger rundt 1000 par å gifte seg under palmesus og fremmed himmel.

– En nedgang på 50 brylluper i fjor anser vi som naturlige svingninger. Det har ligget nokså stabilt på cirka 1000 årlige vielser i kirkene våre de siste årene, sier Sjømannskirkens kommunikasjonssjef Linn Mevold Skogheim til VG.

Annonsørinnhold

970 par giftet seg i utenlandskirkene i 2014.

Som vanlig var sjømannskirken på Gran Canaria den mest populære å inngå giftermål i (212 vielser i fjor), fulgt av København, Mallorca og Costa del Sol (El Campanario).

I høysesongen var det opptil fire daglige vielser i Gran Canaria-kirken, beliggende tett på strandpromenaden i Arguineguin. Også julen er en populær tid i sjømannskirkene i Syden

På 5. plass fulgte sjømannskirken i Miami, som med 67 brylluper i fjor gjorde et byks oppover på 10 på topplisten.

Lettere tilgjengelig

Trolig har det å gjøre med Norwegians nye flyrute til Fort Lauderdale, feriebyen som ligger bare 20 minutters kjøretur unna sjømannskirken i Davie.

I 30 år holdt kirken hus i enkle forhold i Port of Miami. Den nye kirken ligger 45 minutters kjøretur utenfor downtown Miami.

– Det er hyggelig at så mange har fått øynene opp for sjømannskirken i Miami, H.K.H Kronprinsesse Mette-Marits kirke. Den nye, flotte kirken ble åpnet i 2011 og her tilbyr vi også strandvielse i nærheten, forteller Mevold Skogheim.

65 par ga hverandre sitt ja i Torrevieja-kirken i fjor – som er 14 vielser flere enn i 2013. Dermed øker Costa del Sol-kirken mest i popularitet.

64 par giftet seg i New York-kirken, 61 i Albir (Costa Blanca), 60 par i Pattaya og 39 par i Dubai, viser Sjømannskirkens oversikt.

– Vi syns det er kjempefint at rundt tusen norske par hvert år velger Sjømannskirken til sin vielse, men vi tar gjerne mot flere, sier Linn Mevold Skogheim.

Eksterne lenker

Klikk deg frem til din drømmedestinasjon