FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Tropisk surfeperle på Sri Lanka

Av Ingrid Pop12.02.18 08:51 | Oppdatert: 26.04.18 11:23

Del saken på:

Sri Lankas solfylte kystlinje i sør er et attraktivt reisemål for surfere og yogaentusiaster. Tropiske omgivelser og vakre surfe- og yogaretreats, hva mer trenger du?

SRI LANKA (VG reise) Besøk den solfylte kystlinjen som strekker seg fra Galle i vest til Tissamaharama i øst! Forbered deg på mangfoldige sanseinntrykk.

På sørkysten av Sri Lanka veksler det vakre landskapet mellom frodig jungel, en skog av dansende palmetrær, uendelige strender med varm sand og turkise bølger fra Det Indiske hav. Omfavn lokalbefolkningens avslappede livsstil og gi deg hen til de sjarmerende kystlandsbyene.

Trendy Mirissa

Mirissa er en populær strandperle i sør, det kan bli litt vel folksomt til tider, men at det er vakkert er det ingen tvil om. En turist fra England sier det ikke er til å kjenne igjen. Han besøkte Mirissa året etter tsunamien og det var hverken restauranter eller hoteller, bare strand og jungel, samt noen få surfere og backpackere. Midt på hovedstranden florerer det av trendy barer og noen britiske partyhipstere, men en kan fremdeles finne seg en rolig plass under en palme hvis en beveger seg litt mot øst.

Her er det gode spisemuligheter, deriblant Zephyr med sin fantastiske sjømat og friske juicer. Foruten surfing er hvalsafari den store attraksjonen. Safarien inkluderer som regel frokost og hvis du er heldig kan du få øye på de mange ulike hvaltypene, delfiner og skilpadder. ’Raja and the whale’ har godt rykte på seg for å være det mest øko-vennlige alternativet. Dykking er også en populær aktivitet.

Et strandparadis

Det er fremdeles mulig å finne mindre folksomme strender i sør. Det tropiske strandparadiset Talalla ligger en halvtimes tuk-tuk-tur øst for Mirissa. Her har en bokstavelig talt kilometer med hvit sandstrand for seg selv.

Talalla er et ypperlig sted for kitesurfing og er du heldig kan du se sjøskilpadder legge egg på stranden. Jungelfølelsen er bevart og det er bare noen få gjestehus langs stranden, i tillegg til velrenommerte Talalla Retreat som tilbyr pakkeløsning med yoga og surfing, samt opphold i deres luksuriøse villaer med sjøutsikt eller i bambushytter.

Er du først på sørkysten bør du også inkludere et besøk til Yala Nasjonalpark. Om du ikke har lagt det inn i reiseplanen er det ikke så mye som skal til for å få til et besøk. Nasjonalparken ligger kun snaue 3,5 timer unna. Parken er den nest største i Sri Lanka.

Her spiser du

Luksus: Restauranten ved Talalla Retreat. Sesongens beste råvarer i en stemningsfull åpen paviljong, tunfisk sashimi, grillede kongereker og lokale grønnsaker. Glem ikke å prøve de tradisjonelle pannekakene fylt med kokos og brunt sukker til dessert.

Adresse: Tangalle Road, Sampaya House, Talalla 81170, Sri Lanka

Middels: Zephyr Restaurant & Bar i Mirissa. Den beste sjømaten servert i idylliske strandomgivelser. Prøv krabbecurryen og drikk cocktails til solnedgangen.

Adresse: 220/08 Galle Road, Udupila Road, Mirissa.

Budsjett: No. 1 Dewmini Roti Shop. Autentisk srilankisk roti (en type flatbrød) som serveres til curry eller som en søt variant til en svært rimelig penge. Belag deg på kø!

Adresse: Footpath to the Beach, Mirissa, Sri Lanka

Her bor du

Luksus: Talalla Retreat for deg som ønsker et avslappende, luksuriøst opphold med daglige yoga og surfetimer.

Adresse: Tangalle Road, Sampaya House, Talalla 81170, Sri Lanka

Middels: Sri Sharavi Beach Villas & Spa. Elegante rom på et boutique hotell med 40m svømmebasseng.

Adresse: Matara Road, Kamburugamuwa, Sri Lanka

Budsjett: Talalla Beach Bungalows får du valuta for pengene. Romslige rom med perfekt beliggenhet.

Adresse: A2, Talalla, Sri Lanka