FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Sjekk inn på et hjemsøkt hotell

Av Carina Hunshamar18.10.18 18:38 | Oppdatert: 19.10.18 11:22

Del saken på:

Det er snart halloween. Her er noen hoteller for dem som ikke er lettskremte.

Både i Norge og utenfor landets grenser er det flere gamle hoteller med lange og rike historier, som du kan sjekke inn på den dag i dag. Mange av dem er beryktet for å være hjemsøkte.

Her er ni «spøkelseshoteller» du kan tilbringe en kjølig og mørk høstnatt i, hvis du tør.

Dr. Holms

Hotellet som doktor Ingebrikt Christian Holm åpnet på Geilo i 1909, er kjent som et av Norges «spøkelseshoteller.»

Ifølge ryktene går Den grå dame igjen her. Historiene skal ha det til at hun var en nygift kvinne som sjekket inn med sin ektemann under bryllupsreisen i 1926.

Da de var på dansegulvet skal mannen ha forsvunnet. Hun gikk for å lete etter ektemannen og fant ham i seng med en annen kvinne. Deretter forsvant hun. Etter tre dager ble hun funnet død på hotelloftet. I dag skal spøkelset kunne oppleves på rom 320, som ligger rett ved loftet.

Dalen hotell

Dalen hotell i Telemark er muligens landets aller mest kjente «spøkelseshotell.»

Mange gjester har følt ubehag når de har bodd på rom 17. Andre skal ha hørt barnegråt og sett en grå kvinneskikkelse i korridorene.

Det er «The English Lady» som spøker, sies det. Ifølge historien kom engelske miss Greenfield alene til hotellet på slutten av 1800-tallet. Ingen visste at hun var gravid.

Da rommet skulle ryddes var døren låst. Personalet brøt seg inn og fant et dødt spedbarn i sengen. Miss Greenfield ble arrestert og måtte bøte med livet. I hotellrestauranten står bordet til Miss Greenfield alltid ferdig dekket, og hver kveld tennes et lys for henne. Det sies at flammen sjelden står rett opp.

Dalen og Dr. Holms er bare to av mange hoteller i Norge som sies å være hjemsøkte. Her kan du lese om flere av dem.

The Stanley Hotel

I Colorado, USA, ligger hotellet som blant annet er kjent for å være inspirasjonen til Stephen King’s bestselger, «Ondskapens hotell». Forfatteren besøkte hotellet i 1974.

Hotellet ble bygget i 1907 av den amerikanske oppfinneren og entreprenøren Freelan Oscar Stanley. The Telegraph skriver at det flere ganger er rapportert om lyden av barn som løper nedover gangene og ler i fjerde etasje.

The Mermaid Inn

Stoler som gynger uten hjelp og klær som har blitt våte når de henger ved peisen, er bare noen av de skumle hendelsene som skal ha skjedd på det gamle hotellet i Rye i Sussex i England, skriver the Telegraph.

Gjester har fortalt at de har sett figurer bevege seg gjennom veggene, men da VG Reise besøkte hotellet i 2002 sov journalisten uavbrutt og uforstyrret hele natten.

Dragsholm Slot

Slottskjøkkenet ble tildelt en Michelinstjerne i 2017, men Dragsholm Slot i Danmark skal også være hjemsøkt.

Dragsholm Slot fra 1215 er et av de eldste byggene i Danmark.

I perioden 1536 til 1664 ble slottet brukt som et fengsel for adelige og kirkelige fanger. Her skal den adelige skotten Jarl av Bothwell endt sine dager i et fangehull i bunnen av tårnet i 1578. Ifølge dansk TV2 heter det at man den dag i dag kan møte en kappekledd skikkelse som sies å være spøkelset av Jarlen.

Hotel del Coronado

Flere tidligere amerikanske presidenter og en rekke kjendiser, som Charlie Chaplin og Madonna har sjekket inn på hotellet i California.

Hotel del Coronada ble bygget i 1888. I 1898 sjekket Kate Morgan inn på hotellet for å møte mannen sin.

Han dukket aldri opp, og noen dager senere ble hun funnet død på stranden. Siden den gang har gjester rapportert om blafrende lys, TV-er som skrur seg på av seg selv og en kvinne som står ved vinduet.

Chillingham Castle

Slottet i Northumberland i England har fått et passende navn. Den nåværende eieren reklamerer med at dette er det mest hjemsøkte slottet i landet. Chillingham er kjent for sin grusomme historie med henrettelser og tortur.

Slottet skal være hjemsøkt av flere spøkelser, men det mest kjente skal være «the blue boy», som sies å hjemsøke det rosa rommet. Gjester har fortalt at de har sett blinkende blått lys i rommet.

Hotellet arrangerer spøkelsesomvisninger hvor de tar gjestene med til de stedene hvor gjenferdene og overnaturlige hendelser skal ha blitt observert. Ifølge slottets hjemmeside, kan man ofte høre stemmene til to menn i kapellet, men stemmene stopper når du aktivt prøver å følge dem.

Hotel Union Øye

I enden av Norangsfjorden, i Øye, ligger Hotel Union Øye. De ansatte får høre om flere uforklarlige opplevelser fra gjestene som har bodd på hotellet.

En tidligere ansatt, en vakker ung kvinne, sies å hjemsøke hotellet. Hun og en tysk greve skal ha forelsket seg og bodd på rom syv, «Det blå rommet.»

Greven var allerede ulykkelig gift i Tyskland. Han forsøkte å få en skilsmisse, slik at han kunne gifte seg med den norske kvinnen. Men det lot seg ikke gjøre og på vei tilbake til Norge, tok han sitt eget liv. Da han ikke kom tilbake skal kvinnen ha kledd seg ut som brud og tatt sitt eget liv.

Gjester hevder at de kan se og høre kvinnen gå hvileløst omkring på rom syv om natten.

Ballygally Castle Hotel

Lady Isobella Shawn sies å hjemsøke hotellet i Nord-Irland. Isobella bodde i slottet i 1625 og historien skal ha det til at hun ble låst inne på et av rommene av sin mann etter å ha født sønnen deres.

I et forsøk på å rømme falt hun til døden fra et av vinduene. Det sies at hun fortsatt hjemsøker gangene i slottet, på leiting etter sønnen sin.