FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Marokko: Enkel luksus i Taghazout

Av Ingrid Pop30.11.18 16:06 | Oppdatert: 03.12.18 11:37

Del saken på:

I Taghazout i Marokko kan du bo i luksuriøse omgivelser i en avslappet fiskelandsby.

TAGHAZOUT (VG reise) En tidligere søvnig fiskelandsby er en av de heteste reisedestinasjonene akkurat nå. De siste ti årene har Taghazout vært gjennom en enorm forvandling. Turismen vokser stadig og nye hoteller popper opp.

De to første boutiquehotellene i området åpnet dørene i 2017 og de er en fryd for øyet. Bli med til Munga Guesthouse og Amouage.

Åpnet etter besøk på døren

Munga Guesthouse drives av ekteparet Gabriela Matti og Mounir Bouallaq og består i dag av 18 rom, to restauranter, og takterrasser med fantastisk utsikt over havnen og Atlanterhavet. Interiørarkitekten Matti, opprinnelig fra Sveits, møtte den marokkanske surferen og antikksamleren Mounir i Marokko og de bestemte seg for å slå seg til ro på stranden i Taghazout.

– Hver dag banket folk på døren for å høre om vi leide ut rom, forteller Matti.

Det ble starten på Munga Guesthouse. Ekteparet kjøpte nabohusene og startet et 14 år langt renoveringsprosjekt. Hvert rom har sin egen stil, sin egen historie og unike detaljer. Matti beskriver stilen som enkel luksus.

– Alle dørene er antikke fra tradisjonelle Berberlandsbyer. Mounir har brukt årevis på å finne de, forteller Matti.

Båt som seng

De jobbet tett med lokale håndverkere for å få det resultatet de ønsket, og tok i bruk gamle materialer som blant annet drivved.

– Sengene er bygd av trær som ble skylt opp på stranden, speilene er laget av gammelt båttreverk og lampene er bygd av ulike skjell fra havet. Baren oppe på takterrassen er laget av et stort oliventre, og vi heiste en av de ikoniske blå fiskebåtene opp i fjerde etasje for å bruke som seng, sier Matti.

Matti ser lyst på utviklingen i Taghazout.

– Det er en enormt positiv energi her. Det er ubegrenset med muligheter til å være kreativ. I Marokko er alt mulig, uavhengig av om det er blitt gjort før eller ikke.

Fra lidenskap til levebrød

Et steinkast fra Munga finner vi Surf Marocs nye storsatsing; luksushotellet Amouage. Surf Maroc er allerede godt etablert i området med surfecamps, utleieleiligheter, yogaretreat og kafeen Mouja. De to britiske kameratene Ollie Bowsorth og Ben O'Hara reiste til Taghazout i 2003 for å leve ut surfedrømmen. I mangel på overnattingssteder, fikk de ideen til å starte opp en surfecamp.

– Vi kjørte fra England til Taghazout i en gammel van og oppdaget surfeforhold i verdensklasse. Det var ingen surfecamps her på den tiden og vi så en gyllen mulighet til å gjøre lidenskapen for surfingen til levebrødet vårt, sier eier Ollie Bosworth til VG reise.

Det nye tilskuddet Amouage er en surfe- og yogacamp i luksuriøse, hippe omgivelser.

Marokkansk minimalisme

Tradisjonelt Berberinteriør og marokkanske mønstre møter moderne minimalisme og betong. Alle møbler og tepper er kjøpt inn fra lokale markeder. Uteområdet er fylt med sofaer, puter og hengekøyer, i tillegg kan de skilte med åpen bar – med Taghazouts eneste barlisens, og byr på kald øl og lokal vin. Hotellet har også et fantastisk evighetsbasseng. Fra bassenget ser du rett over til den legendariske surfebreaken Anchor Point.

– Vi har lenge hatt en idé om en surfecamp i mer luksuriøse og komfortable omgivelser. Den typiske Amouage-gjesten er gjerne over 30 år og klar for å surfe de beste forholdene Marokko har å by på – uavhengig hvilket nivå du er på, og som vil nyte en avslappende atmosfære ved bassenget, en cocktail i baren, sunn mat og yoga ved solnedgang, sier Bowsorth.

Ved soloppgang og solnedgang bør du passe på å strekke ut den slitne surfekroppen og bli med på yogatime på taket. Der har du fantastisk utsikt mot havet, og lyden av bølgene som treffer klippene under er terapeutisk i seg selv.

Begge hotellene ligger sentralt til og prisene ligger på rundt 1000 kroner natten.

Her er tre andre hoteller i Marokko

Dar Maktoub i Agadir

Dette er hotellet hvor du kan senke skuldrene. Her bor du i «golfnabolaget» i frodige omgivelser. Her kan både du og familien nyte en rolig ferie, gjerne med en runde eller to på golfbanen. Det er tre romtyper på hotellet – standard, suite eller familiesuite, og hotellet har egne golfpakker.

Riad Dar Maya i Essaouira

Dette er kanskje Essaouiras vakreste riad – i hvert fall om du liker det moderne med rene linjer. Riad Dar Maya er som tatt rett ut av et interiørmagasin. Riaden har fem rom, basseng på takterrassen, tradisjonell hammam og ligger i gangavstand fra souken, havnen og stranden.

P'tit HABIBI i Marrakech

Denne riaden eies av en norsk arkitekt, og du finner blant annet en svensk elg på veggen. Her har du et bibliotek og en utendørs projektor du kan se film på, så her står det ikke på underholdningen. Det røde Hazy Moon-soverommet er vår favoritt. Riaden har fem rom, hvorav to av dem er suiter.