FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Ho Chi Minh-byen vil ikke lenger ha hund på menyen

Av NTB 16.09.19 13:38

  Del saken på:

  Myndighetene i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen, oppfordrer innbyggerne til å slutte å spise hundekjøtt.

  – Dette er et råd, ingen ordre, så vi innfører ikke bøter, sier en talsmann for mattilsynet i Ho Chi Minh-byen, der det bor over 13 millioner mennesker.

  Kjøtt fra hund og katt er ikke et uvanlig innslag på menyen i Vietnam, men er mer utbredt i hovedstaden Hanoi. Det anslås det at rundt 1.000 restauranter og butikker tilbyr slikt kjøtt.

  Hanoi gikk ut med en tilsvarende oppfordring til sine innbyggere i fjor, i et forsøk på å møte kritikken fra dyrevernere og andre.

  Organisasjonen Asia Canine Protection Alliance anslår at det årlig settes til livs 5 millioner hunder i Vietnam, og eksperter advarer mot at slikt kjøtt kan være helseskadelig.

  Hundekjøtt kan både inneholde parasitter som er skadelige for indre organer og kjemikalier fra gift som benyttes for å ta livet av dyrene, ifølge professor Pham Khanh Phong Lan, som er tilknyttet mattilsynet i Ho Chi Minh-byen.

  – Å spise hundekjøtt er ingen god vane. Folk bør slutte med det, særlig i en tid med økt internasjonal integrasjon, heter det i rådet fra byens mattilsyn.