FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Full pilot skapte kaos

Av Erlend Skevik05.02.09 07:28

Del saken på:

(VG Nett) Piloten på et Aeroflot-fly var så beruset at passasjerene ikke skjønte hva han sa. Da de klaget til flyselskapet, skal de har fått beskjed om at det ikke var noe problem fordi flyet praktisk talt fløy seg selv.

Flyselskapet: - Ikke noe stort problem

Flere av passasjerene fikk mistanke om at noe var galt da de hørte pilotens stemme over høytaleren før avgang. Først snakket piloten russisk, men da han slo over til engelsk ble det umulig å oppfatte hva han sa.

- Hans tale var så utydelig at det var umulig å skjønne hvilket språk han snakket, sier passasjeren Khatuna Kobiashvili til avisen Moscow Times.

Livredde passasjerer

Ifølge avisen Aftonbladet skal de 300 passasjerene ha blitt livredde da de forsto at piloten var påvirket av alkohol. Flere tok kontakt med personalet om bord, men fikk beskjed om at de skulle slutte å bråke. Heller ikke passasjerer som tok kontakt med flyselskapets hovedkontor ble tatt alvorlig.

Flyet skulle opprinnelig fly fra Moskva til New York.

Den følgende timen ble kaotisk. Stadig flere passasjerer reagerte på situasjonen, og tok kontakt med personalet om bord. Representanter fra flyselskapet ble tilkalt, og en av dem ga beskjed om at det ikke var noe stort problem at piloten var full fordi flyet praktisk talt fløy seg selv.

- Alt han behøver å gjøre er å trykke på en knapp, så flyr flyet seg selv. Det verste som kan skje er at han snubler over noe i cockpit, skal representanten ha sagt.

- Massepsykose

Da piloten nektet å forlate cockpiten for å vise at han var edru, ble passasjerene enda mer opprørte. Da han til slutt kom ut skal han ha vært ustø på bena, vært rød i ansiktet og hatt rødsprengte øyne.

Først da den kjente tv-personligheten Ksenia Sobchak som befant seg på flyet krevde at piloten ble fjernet, reagerte flyselskapet. Samtlige piloter ble erstattet, og tre timer forsinket kunne flyet endelig ta av.

Flyselskapet sendte senere ut en pressemelding der det blir hevdet at piloten hadde hatt et slag, og at det var årsaken til tilstanden. Ifølge selskapet er det gjennomført flere tester som ikke gir noen indikasjon på at piloten var alkoholpåvirket. Talsperson Irina Dannenberg sier til avisen Komsomolskaya Pravda at piloten ble fjernet på grunn av massepsykose blant passasjerene.

Dette blir imidlertid betvilt av passasjerene som var om bord.

- Jeg tror ikke det er en eneste person i Russlands som ikke vet hvordan en full person ser ut, sier Katya Kushner til Moscow Times.