FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nederlender bygget kjempekopi av Noahs Ark

Av Vidar Enerstvedt10.12.12 23:50 | Oppdatert: 12.12.12 22:17

Del saken på:

(VG Nett) Etter 20 år er Johan Huibers ferdig med sin egen oppsiktsvekkende ark.


Byggverket, som er basert på den bibelske historien om arken Noah bygde for å redde verdens arter fra en flom, er 130 meter lang, 29 meter bred og 23 meter høy.

Huibers sier han kom på ideen da han i 1992 hadde mareritt om flom i det lavtliggende hjemlandet sitt. Den kristne håndverkeren har nå ferdigstilt arken i byen Dordrecht, like sør for Rotterdam.

Saken fortsetter under bildet.


Han legger ikke skjul på at byggingen er religiøst motivert, og at målet er å hjelpe folk til å finne en mening med tilværelsen.

- Jeg vil at folk skal stille spørsmål, søke etter svar og finne frelse gjennom Gud og evig liv, sier han ifølge Associated Press.

I arken er det utstilt en mengde plastikkdyr av blant annet bøfler, sebraer, gorillaer, løver, tigere og så videre. I tillegg er det en avdeling med kjæledyr, og restaurant og kinosal.

Les også: Filmen om Noahs ark utsatt på grunn av flom

Saken fortsetter under bildet.


Målet er også at det skal bli en turistattraksjon. Han skal ha fått tillatelse til å ta imot 3000 besøkende per dag, ifølge Associated Press.

Martin Konijn er blant turistene som har besøkt arken. Han var imponert av detaljnivået.

- Du kjenner kanskje historien om Noah, men når du ser dette begynner du å få en idé om hvordan det faktisk ville fungert i praksis, sa han ifølge nyhetsbyrået.

Huibers neste drøm er å få israelere og arabere til å samarbeide om å bygge et vannrør fra Middelhavet til Dødehavet.

- Hvis du har tro, er alt mulig.