FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Gode opplevelser i St. Petersburg

Av Jacob Lund23.04.11 14:00 | Oppdatert: 23.04.11 14:21

Del saken på:

Russlands gamle hovedstad byr på mange flotte steder. Her er noen tips til turen enten du er på kjærestetur, familietur eller reiser alene.

For barnefamilier:

* St. Petersburg handler for mange om museer - og barn kan med noen enkle grep også trives på fantastiske Eremitasjen.

* Eventyrdukketeateret på Moskovskij prospekt 121 har forestillinger blant annet på engelsk og imponerende omgivelser.

* Et ekte russisk sirkus kan ikke bli feil. Det statlige sirkuset holder til på Fontanki Nab. 3.

Romantisk:

* Byen har mer enn 400 broer - de nattlige brohevningene på Neva er en opplevelse. Hver natt i sommerhalvåret åpnes broene slik at skip kan seile på elven.

* Peterhof, eller Russlands Versailles, er et praktfullt slott som ligger litt utenfor byen. Her forføres du av skjønnheten, ikke minst alle de vakre springvannene.

* Kanaltur under Potseluevbroen - kyssenes bro. I St. Petersburg har det lenge vært tradisjon å kysse når man seiler under denne spesielle broen. Ta sjansen!

Her spiser du godt:

* Metamorfos Restaurant. Ekte russisk mat i Dostojevskijs ånd på Radisson Hotel Sonya. Her får du alt du har drømt om av russiske retter. Alle ledsaget av en fortelling og i spennende omgivelser signert nordmannen Erik Nissen Johansen.

* På legendariske Grand Hotel Europe (Kolokolnaya 8) fins flere utmerkede restauranter der du får utsøkt mat for en helt ålreit penge.

* Bliny Domik. Om du reiser med barn vil et besøk her lett kunne bli en suksess. Etter noen blinier med syltetøy er det lett å traske videre.

LES OGSÅ: Helt konge hos tsaren

Uteliv / underholdning:

* Marinskijteateret huser både opera og den berømte Kirov-balletten. Er du lysten på et besøk så pass på at du har pene nok klær, kleskoden er formell.

* St. Petersburg har topplag i både ishockeyserien KHL (SKA) og i fotball (Zenit). Sjekk på en.khl.ru/clubs/ska eller en.fc-zenit.ru for program.

* Lobbybaren på Grand Hotel Europe er et utmerket sted å drømme seg bort eller komme i snakk med mennesker.

Artikkelen fortsetter under bildet.

For den aktive:

* Det er bare å sette dine egne grenser. Større adrenalinkick enn å fly i et russisk jetfly skal du jobbe hardt for, sjekk siden www.flymig.com.

* Lei sykkel og kom deg rundt på en utmerket måte. Du innser fort at du er i en enorm by.

* Ta trappene opp i Isakkatedralen og nyt utsikten ut over Russlands nest største by.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!