FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Verdens største bygning har åpnet

Av Jostein Matre 12.07.13 08:40 | Oppdatert: 12.07.13 13:36

Del saken på:

(VG Nett) Det er ingen tvil om at kineserne vil opp og frem her i verden. Nå markerer de seg med verdens største bygning.

New Century Global Centre har et gulvareal på vanvittige 1.760.000 kvadratmeter. Bygget er 500 meter langt, 400 meter bredt og 100 meter høyt. Slike tall er kanskje vanskelig å forholde seg til, men se for deg at man putter 20 kopier av operahuset i Sydney inn i bygget. Da begynner man å forstå at det nyåpnede bygget i Kina er stort.

Veldig stort.

Det var for to uker siden at New Century Global Centre offisielt ble åpnet i Chengdu, sørvest i landet, melder NBC News. Byen regnes for å være en av Kinas hurtigst voksende metropoler. Rundt 14 millioner mennesker bor her, og kan nå nyte godt av det som altså er verdens største frittstående bygning.

Og her er det mye å nyte. I tillegg til kontorer og konferansesenter finner man blant annet sørvest-Kinas største kjøpe- og underholdningssenter, to femstjerners hoteller, isbane, 14 kinosaler, badeland og en 400 meter lang kunstig strand, som kan ta i mot så mange som 6000 mennesker.

Stranden har man utstyr med verdens største bølgemaskin. Her kan man også oppleve både soloppgang og solnedgang - alt innendørs selvsagt - takket være verdens største LED-skjerm. Den måler vanvittige 150x40 meter.

- Dette er en havneby bygd av mennesker, sier en representant for utbyggerne.

Og det kan jo komme godt med siden Chengdu ligger langt inne i landet, milevis fra noen naturlig kyst. Den nærmeste ekte stranden er faktisk hele 1000 kilometer unna.