FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

God gratis bypåske i Trondheim

Av Mona Langset20.03.16 07:28 | Oppdatert: 20.03.16 07:56

Del saken på:

Slunken lommebok? Trondheim byr på både naturopplevelser og kulturopplevelser i påsken som kan nytes helt gratis.

Sjekk gratis påske-tips i flere byer: Oslo || Bergen || Trondheim

– På denne tiden av året liker jeg ekstra godt å gå på den flotte nye turstien fra Brattøra til Ila, og videre langs Nidelva til Bakklandet. Her får man både sjøluft og en flott opplevelse langs elva. Mat endene og ta med fotoapparat for å forevige alle øyeblikk, sier Monica Selnes ved turistinformasjonen.

Les også: Her er Trondheims nye turområde

Her er flere av hennes tips til gratisopplevelser i påsken:

Gå på ski: Ta trikken til Lian og gå tur i Bymarka. Nå er det snø og muligheter for lange skiturer innover marka. Trondhjems Skiklubb har oppdatert føremelding på sin nettside.

I byen eller på fjellet? Send oss dine beste påskebilder her!

Påskequiz langs Nidelva: Frem til 6. april er det påskequiz langs Nidelven. Det er seks poster med ulike vanskelighetsgrader. For å være med trenger du en smarttelefon med internettilgang. Last ned app her.

Urban tur : Gå en tur langs Nidelva og stopp eventuelt ved en av de koselige kafeene på Bakklandet for en kopp kakao. Ha med påskekrimmen. Du kan også kikke innom Mathall Trondheim på turen.

Søndagsjazz: Jazzkonsert på Ila Brainstasjon klokken 14. Gratis inngang, men hatten sendes rundt.

Les også: Full fres i turist-Trondheim

Vandring rundt Midtbyen: Hver dag frem til 2. april arrangeres en fire kilometers felles vandring rundt Midtbyen. Start fra Lilletorvet tirsdag, onsdag og torsdag klokken 16, øvriuge dager klokken 12. Dette er en del av The Walk of Change.

Norsk rettsmuseum: Gir innblikk i flere sider av norsk rettshistorie. Har også en fast utstilling om okkupasjonstiden. Midlertidig utstilling: Galskapens fengsel. Om «de farlige sinnsyke» som samfunnsproblem gjennom tidene: Åpent tirsdag og onsdag i påskeuken.

Modern Art Gallery : Midt-Norges største galleri har til enhver tid utstilling med over 30 ulike kunstnere. Åpent mandag til onsdag i påskeuken.

Galleri SG: Grafikk, skulptur, kunsthåndverk og maleri. Åpent mandag til søndag i påsken.

Trondhjems Kunstforening: Galleriet holder til i den gamle bispeboligen sammen med kafe Ni Muser. Første etasje, med kafeen er åpen til og med onsdag, og fra og med andre påskedag.

Les også: Her har de fått laks på 6,8 kilo - midt i byen

Kristiansten Festning : Vil du inn i kanontårnet eller delta på omvisning, må du betale, men det er fremdeles mye å se gratis på festningsområdet. Herfra kan du også beundre utsikten over Trondheim og fjorden.

Konserter i Nidarosdomen: Langfredag klokken 18,00: Scarlatti – Stabat Mater. Kor og barokkcello. Søndg klokken 18,00: Påskedagskonsert med orgel og fløyte