FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Hit reiser nordmenn i sommerferien

Av Camilla Jorddal06.03.18 15:37 | Oppdatert: 23.04.18 14:04

Del saken på:

De mest populære reisemålene i sommerferien kan være fullbooket etter påske.

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn – særlig sommerferien. Allerede i januar rapporterte FINN reise om rekordsalg av reiser til sommeren, med en vekst på 10 prosent i bestilte pakkereiser og seks prosent vekst i flybestillinger sammenliknet med 2017. Ifølge tallene fra FINN reise har veksten fortsatt i februar, med 17 prosent vekst på pakkereiser og fem prosent på flybilletter.

De mest populære destinasjonene er feriefavorittene Spania, Hellas og Kroatia.

Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, forteller at en rekke av de mest populære destinasjonene kan være fullbooket allerede etter påske.

– De mest populære pakkereise-destinasjonene for 2018 – som Spania, Hellas og Kroatia, er i ferd med å fylles opp. Om du allerede har bestemt deg for hvor du ønsker å feriere og vil ha de beste pakkereisene lønner det seg å være kjapp, tipser han.

Hotellene som fylles raskest opp er hotell nær stranden og hotell som er bra for barnefamilier. Også feriehus blir stadig med populært.

Også hos Ving er det full fart på salget og skal en få de hotellene en ønsker seg tipser Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving, om å bestille snart.

– Vi ser at veldig mange velger Hellas i sommer, både store og små øyer. Jeg tror mange velger Hellas fordi utvalget og variasjonen er stor, samtidig føles Hellas trygt og godt. Mallorca er også en vinner om sommeren, spesielt for de med små barn på grunn av langgrunne strender. I tillegg har Kypros solgt veldig bra i år, forteller hun.

Vi reiser lenger

Line Schjelde, talsperson for momondo i Norge, forteller at de tre mest søkte destinasjonene hos momondo.no er Thailand, Spania og Kroatia.

– I sommerferien vil nordmenn gjerne ha sol, varme og strandliv, og det er gjerne de klassiske soldestinasjonene vi lar oss friste av. Når det er sagt, ser vi også at nordmenn har fått opp interessen for destinasjoner utenfor Europa, og da særlig Asia. Faktisk er land som Filippinene, Vietnam og Indonesia alle inne på topp 10-listen for årets sommerferie, forteller Schjelde.

Hos Ving tyder tallene på det samme.

– Vi ser at flere og flere velger å reise langt på sommeren. Størst økning opplever vi til Maldivene med 43 prosent økning i antall bestillinger. Et annet eksotisk reisemål som mange drømmer om å besøke er Mauritius, og også her opplever vi en solid økning i etterspørsel, forteller Røhr-Staff.

I tillegg til at flere nordmenn reiser langt på sommeren opplever Ving at flere pakker reisene sine selv med rutefly og hotell.

– På den måten er en mer fleksibel på hvor mange dager en er borte og reiser ikke typisk «charter», men har samtidig tryggheten det er å reise med en reisearrangør om noe skulle skje, sier Røhr-Staff.

På vei tilbake

Tall fra reisesøkesiden momondo.no viser at Tyrkia er på vei tilbake etter flere år i dvale. Schjelde kan fortelle at av destinasjonene med mest økning har Tyrkia hele tre plasser på listen.

– Konya, Antalaya og Istanbul er blant topp fem. Et tydelig tegn på at den gamle feriefavoritten nå er tilbake på nordmenns reiseradar, sier Schjelde.

Også hos FINN har Tyrkia stor vekst med en økning på 40 prosent på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenliknet med fjoråret.

Her er det fortsatt ledig

Har du ikke bestilt sommerferien ennå er det likevel ingen grunn til panikk. Særlig i Tyrkia og Bulgaria er det mange flotte reisemål som fortsatt er ledig. Berge tipser blant annet om Polen som et flott reisemål for sommerferien.

– I Polen får du en rimelig og fin sommerferie. Sjekk ut Sopot, Gdansk eller Leba, sier Berge.

Et annet land som er verdt å sjekke ut er Montenegro som blant annet er en nyhet hos Ving. Der er det gode pakkeløsninger, lave priser, gode temperaturer samt at det er et flott reisemål for deg som ønsker en kombinasjonsferie med for eksempel strand og fotturer. Ønsker du noe mer eksotisk er både Sri Lanka og Vietnam gode alternativer.

*Til informasjon: Finn.no er en del av Schibsted-konsernet.