FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Reisemålene vi elsket i 2017

Av Camilla Jorddal29.12.17 13:23 | Oppdatert: 29.04.18 17:15

Del saken på:

Interessen for Nord-Norge vokser, men «Syden» var fortsatt det mest søkte ordet i sommermånedene.

Året som straks er omme har generelt vært et bra reiseår, ifølge Reisegiganten. Selskapet som driver nettstedene restplass.no og solfaktor.no ser at nordmenn oppsøker sol og varme året rundt.

Mens Mallorca, Kreta og Rhodos vant sommermånedene, var Gran Canaria en soleklar favoritt på vinteren. Samtidig har det vært et svært godt år for Bulgaria, nærmere bestemt Sunny Beach.

– Bulgaria tok nok over en stor del av trafikken som ellers ville gått til Tyrkia, forklarer Ruth Elin Simonsen, informasjonsansvarlig i Reisegiganten.

Se listene nederst i saken.

Syden i sommermånedene

For sommermånedene var det ingen store overraskelser, men at søkeordet «Syden» havnet øverst på listen hos Reisegiganten vil kanskje overraske noen.

– Du skulle nesten tro at dette var et oppbrukt ord, men det mest brukte søkeordet i juni, juli og august var faktisk «Syden» med hele 51 prosent, etter dette kom Hellas med 11 prosent, sier Simonsen.

Hun mener dette kan bety at innholdet på reisen er mer viktig enn selve reisemålet og landet når nordmenn drømmer om sol og varme.

– Begrepet Syden står for sol og varme, bademuligheter, god mat og drikke og det skal helst være billigere enn hjemme, forteller hun.

Interessen for aktive ferier øker

Hos FINN reise var også Spania på topp for pakkereiser, samt på listen over land som økte mest i popularitet sammen med Polen, Kroatia og Portugal.

– Ellers ser vi at aktive ferier har blitt en stor trend, og vi ser av flybillett-søkene at mange søkte seg til områder der natur og aktive opplevelser er lett tilgjengelig, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

Reiser til Nord-Norge, med Lofoten i spissen, blir stadig mer populært, viser tallene fra Finn. Christiansen tror det har sammenheng med at nordmenn nå reiser året rundt, og tiltrekkes av aktiviteter som du kan gjøre i de ulike sesongene. Som for eksempel toppturer, fiske, surfing, kajakkpadling og snøscootersafari.

– Nordmenn har virkelig fått øynene opp for det unike landskapet og naturopplevelsene som vår nordligste landsdel har å by på, sier Christiansen.

Øst-Europa øker

Når det gjelder storbyer er London en storfavoritt sammen med Barcelona, Amsterdam og København. I tillegg kom storbyene i øst høyt på listen hos Restplass og Solfaktor. Byene i Øst-Europa har blitt svært populære de siste par årene. Det henger sammen med at flere flyselskaper har satt opp direkteruter fra mange norske byer samtidig at prisnivået er lavt.

– Gdansk, Riga og Praha var topp tre hos oss, sier Simonsen.

Topp 10 destinasjoner i 2017

1. Bangkok
2. London
3. Alicante
4. Malaga
5. Barcelona
6. Amsterdam
7. København
8. Gran Canaria
9. Manila
10. Paris

Tall fra momondo.no

Topp 10 destinasjoner for sol og bad i 2017

1. Gran Canaria
2. Mallorca
3. Kreta
4. Rhodos
5. Tenerife
6. Sunny Beach
7. Kypros
8. Kroatia
9. Costa del Sol
10. Alanya

Tall fra Reisegiganten – Solfaktor.no og Restplass.no