FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Beitostølen får sin egen is- og snøfestival

Av Camilla Jorddal11.01.18 13:29 | Oppdatert: 12.01.18 11:28

Del saken på:

Festivalen åpner etter planen allerede neste sesong.

En av verdens største is- og snøfestivaler arrangeres årlig i Harbin i Nordøst-Kina. Nå kommer den til Norge.

– Vi klyper oss i armen for å være sikre på at vi ikke drømmer, sier Atle Hovi, direktør og eier av Beitostølen Resort.

Harbin-festivalen viser frem bygninger og skulpturer av is og snø, både med og uten lyssetting. Mellom 10 og 15 millioner besøker festivalen i Kina hvert år.

Avtalen mellom Beitostølen Resort og Heilongjiang Winter Sports Industry Association ble underskrevet søndag kveld og betyr at Beitostølen får de eksklusive rettighetene for Norge til bruk av konseptet Harbin Snow&Ice Festival. Beitostølen får bruke Harbins is-designere, is-kunstnere og is-håndverkere når de skal bygge opp sin egen festival.

– Dette er et eventyr, og nå starter planleggingen, sier Bjørn B. Jacobsen, sjef i DestinasjonsKirurgene, samarbeidspartner med Beitostølen.

Dialoger med Heiberg

Jacobsen har de siste månedene hatt stor nytte av dialoger med tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg.

– Jeg har selv vært i Harbin flere ganger og dette er et meget kjent og viktig område for alt som har med vinter og vintersport å gjøre i Kina. Jeg må bare få gratulere. Dette er strålende, sier Heiberg.

Jacobsen forteller at planen er å åpne den første is og snø-festivalen allerede kommende vinter, mot slutten av 2018.

– Planen er å ha is- og snøskulpturer litt rundt omkring på Beitostølen samt et avsatt område som avsatt til selve festivalen. Vi må selvfølgelig skalere ned størrelsen så det er fysisk mulig å gjennomføre her i Norge, men nå har vi fått en full idébank etter turen vår til Harbin.

Fargerik opplevelse

Han forteller om alt fra store bygningskonstruksjoner i is til lekeapparater som issklier.

– Det skal bli en fargerik opplevelse med snø og is her på Beitostølen også.

Beitostølen har siden 2012 hatt en økning med 104 000 gjestedøgn i året, og ifølge SSBs siste gjestedøgnstatistikk er Beitostølen nå større enn Trysil som vinterdestinasjon.

Vi gjør oppmerksom på at det kun er en liten andel av Trysils senger som rapporteres i denne gjestedøgnsstatistikken, resten av sengene rapporteres til hytteformidling.

Beitostølen Resort og DestinasjonsKirurgene fikk prisen for «Årets Innovative Produktutvikler» da reiselivsprisene i regi av HSMAI ble delt ut på Scandic Fornebu onsdag kveld.