FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nordmenn droppet pakkereiser i sommer

Av Malene Emilie Rustad16.08.18 14:28 | Oppdatert: 16.08.18 15:08

Del saken på:

Charterselskapene må bukke for Syden-varmen i Norge. I sommer har prisene på pakkereiser blitt dumpa.

Stadig flere nordmenn velger å feriere i eget land. En fersk undersøkelse viser at antall norske hotellgjester har steget med åtte prosent i juni sammenlignet med i fjor.

Tidligere i sommer så vi en tendens til at nordmenn reiste bort til tross for finværet, og at restplassene var råbillige. Totalt sett har ikke charterselskapene solgt færre reiser, men en større andel av pakkereisene har gått over til å bli restplasser.

Billigere med pakkereiser

Hos FINN reise har flere vanlige pakkereiser blitt satt ned til restplass-priser i sommer. Selv om prisene på en pakkereise med fly og hotell inkludert ligger helt ned til 1498 kroner, mener FINNs reiseekspert Terje Berge at det ikke er noe uvanlig.

– Restplassene på denne tiden av året er like billig som årene før, men det er flere av dem, sier Berge.

Kommunikasjonssjef i Finn, Kristine Eia Kirkholm forteller at det har vært en nedgang på 25 prosent i salg av pakkereiser i perioden juli og frem til i dag.

– Det fine sommerværet i Norge må nok ta mesteparten av skylden for dette, sier Kirkholm og legger til:

– I samme periode har vi hatt en økning i salg av restplasser på 20 prosent sammenlignet med 2017. Dette skyldes attraktive priser og et godt tilbud av tilgjengelige restplasser fra charterselskapene i sommer.

Fikk du med deg? Dette er inkludert i all inclusive

Selger færre eller billigere turer

PR- og kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspegren, sier at tallene på antall bestilte turer gjennom selskapet er så å si identiske med fjorårets.

– Vi har helt klart merket at det har vært sydenvær her hjemme og at en ikke har bestilt seg «hoppe-på-tur» som vanlig, men det er hovedsakelig i perioden mai, juni og sent i august. Selve hovedferien gikk som normalt, sier Aspegren.

Hos reiseselskapet Ving har antall restplasser i juni solgt mindre enn sommeren i fjor, men til samme prisnivå, opplyser informasjonssjef Siri Røhr-Staff.

– Mens i juli og så langt i august er det solgt flere restplasser sammenlignet med fjoråret, men til en betydelig lavere pris, sier Siri Røhr-Staff, informasjonssjef i Ving.

TUI har i skrivende stund restplasser til Hellas for 1498, der fly og hotell er inkludert. Ving har pakkereiser til Kyrpos for 1695 kroner og Apollo til Bulgaria for 1548 kroner.

Nordmenn tar ferien i Norge

En undersøkelse fra NHO reiseliv viste at hele 54 prosent av nordmenn ville ta ferien i Norge i sommer, og en undersøkelse fra Virke Reise viste at 35 prosent nordmenn ville feriere på hytter. Den norske turforeningen har hatt en betydelig økning i sommer.

– Totalt hadde de betjente hyttene over 65.000 overnattinger i juli, en vekst på hele 6 prosent mot samme måned i fjor, uttalte Mette Øinæs Habberstad, kommunikasjonssjef i DNT, til VG tidligere i år.

Nordland er fylket flest vil besøke, og Lofoten topper lista som Norges mest ettertraktede destinasjon.

– Vi ser en positiv utvikling i nordmenns ferievaner. Flere og flere nordmenn oppdager Norge og velger å feriere i eget land, sier bransjedirektør i Virke Reise, Line Endresen Normann.

Følg VG Reise på Instagram under navnet @vgreise for reiseinspirasjon. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise kan bildet ditt bli repostet av oss.