FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Her finner du kremen av iskrem

Av Gjermund Glesnes07.05.11 17:46

Del saken på:

MILANO (VG) Isen her er så god at mange milanesere dropper lunsjen.

Milanos Chocolat er en populær isbar

Cristina Martinelli har pakket sønnen Leonardo (2 ½) godt inn mot blåst og kulde - for å gå til Chocolat og spise iskald gelato, som italiensk iskrem heter.

Det gjør hun ofte.

- Fordi det er den beste iskremen i Milano, fastslår hun.

Det er lett å si seg enig. Gelato skal være kremet, og det er herlighetene bak disken i Via Boccaccio så det monner. I de to doble kuleisene VG prøver, finner vi ikke så mye som et frossent iskrystall, bare deilig, myk og kremet melk og egg-is.

Det er faktisk en perfekt gelato, hverken mer eller mindre.

BILDESPESIAL: Se flere bilder fra Chocolat

Hemmelige triks

Noe av hemmeligheten er at all iskremen blir lagd fra bunnen hver dag, forteller Laura Biagioni, som jobber med PR for isbaren.

Resten av triksene forblir hemmelige.

VG får lov til å se bakrommet der de lager isen hver morgen. Men vi får ikke lov til å fotografere.

Det er i hvert fall tydelig at størrelsen har lite å si. Rommet er på størrelse med kjøkkenet i en vanlig leilighet, med kjøkkenbenker fulle av maskiner i blank aluminium.

LES OGSÅ: Slik finner du Italias beste iskrem

Om vinteren har Chocolat også varm sjokolade på menyen, også den visstnok veldig god.

På gaten utenfor står modellen Kelli Lumi og slikker i seg en is stor nok til å fylle hele den todimensjonale catwalk-kroppen.

- Det er definitivt den beste isen jeg har smakt, sier hun.

- Vi burde ikke få lov til å kalle det vi serverer i Estland, for iskrem. Den kan ikke sammenlignes med dette, mener modellen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cristina er ikke alene. Selv om det er oktober og overskyet, stiller stadig nye kunder seg foran disken. Der kan de velge mellom nærmere 30 smaker, de aller fleste med en eller annen form for sjokolade.

FÅ MER UT AV TUREN: Ta toget fra Milano til Roma på tre timer

Blir ikke lei

- Folk i Milano dropper lunsj for å ta en iskrem her i stedet, forteller Laura Biagioni. Hun har jobbet for Chocolat i åtte år, og er ennå ikke lei av iskrem.

- Nei, er det noen som er det? Man trenger jo ikke å spise det hver dag.

Adresse:Via Giovanni Boccaccio, 9, Milano. Tlf: 02 48100597

SJEKK UT NABOBYEN: Bergamo - - Nord-Italias «ukjente» perle

Andre berømte gelaterias i Italia

* Gelateria Giolitti i Roma. Berømt og fasjonabel isbar beliggende et steinkast fra Pantheon. Her har den ligget helt siden 1900, og oppskriftene har gått i arv i familien.

* Gelateria di Piazza i San Gimignano. Den lille åstoppbyen i Toscana er nesten like kjent for Sergio Dondolis iskrem som for tårnene som har gitt tilnavnet «Middelalderens Manhattan».

* Gelateria Causin i Venezia. En av de heteste kandidatene til tittelen for beste iskrem i kanalbyen. Butikken til iskremmaker Davide Causin ligger i Dorsoduro vest for Canal Grande.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!