FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Tar ferien på golfskole

Av Egil Svendsby30.03.05 14:00 | Oppdatert: 30.03.05 14:25

Del saken på:

OLIVA (VG) Venninnene Anette Æsøy og Eli Bjørnevik byttet bort skiferie i Østerrike med sol, spa og golfskole i Spania. Og angret ikke et sekund.

Ikke for at de skal bli så forferdelig mye bedre til å spille golf, men fordi de på slike reiser møter mange likesinnede.

Tom Selmer, tidligere to ganger vinner av PGA-mesterskapet i golf i Norge, har arrangert private turer i regi av Groruddalen Golfklubb i åtte år. Men i vinter er han en av flere norske golfproer som har inngått avtale med Sabra Tours.

På den måten blir golfskolene åpne for alle, uansett hvilken klubb du er medlem av, eller hvilket nivå du spiller på. Og du er garantert at golfproen som underviser, snakker norsk.

Lærer noen triks

I gruppen vi besøker, er deltagerne fra rundt tretti til snart sytti år. Golfferdighetene er like varierte. Og litt overraskende, det er nesten like mange kvinner som menn.

- De fleste som deltar, er helt vanlige golfere som bare ønsker å spille og kose seg.

Men som samtidig er så ivrige at de stiller opp til halvannen times trening før de går ut på banen for å spille, sier Tom Selmer.

- Hvor mye bedre golfere blir deltagerne av en slik kombinasjon mellom skole og golfferie?

- Vi tenker ikke slik. Dette er først og fremst sosialt.

Men når det er sagt, vi håper jo at de plukker opp noen triks som gjør at de på sikt blir bedre spillere, sier Selmer og starter dagens instruksjon.

Ikke en eneste deltager har kommet for sent.

I dag er det puttingen, det enkleste og samtidig det vanskeligste slaget i golf, som skal forbedres.

Tom og hans medpro i denne gruppen, Morten Hansen, gir råd og alle lytter.

Veldig sosialt

Halvannen times trening går unna. Så er det lunsjtid, deretter ut for å spille på Oliva Nova Golf Club.

Og etterpå kan man erstatte væsketapet i baren eller få ømme muskler knadd i hotellets spa-avdeling.

- Golf og velvære, det er tingen, sier Anette Æsøy fra Skien og avslutter dagen i hotellets spa-avdeling.

- Selv om jeg også liker å dra på skiferie, er dette mye mer sosialt. I golf kan du være med i et miljø uten å være så forferdelig god, sier Eli Bjørnevik fra Oslo. Yngste deltager på turen var for øvrig 13 måneder gamle Robin.

- Jeg spiller golf, jeg også, men her er jeg med som barnevakt, smiler Jan Petter Berntsen, mens kona Susan Brown følger golfskolen.