FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Nytt & norsk: Kambodsja-perle

Av Dag Fonbæk 08.01.08 14:00 | Oppdatert: 08.01.08 14:28

Del saken på:

Nå kan du bo norsk både på budsjett- og komfortklasse neste gang du besøker Kambodsjas mest kjente turistby Siem Reap.

SIEM REAP (VG) Uansett hvilket alternativ du velger støtter du en god sak!

LES OGSÅ:
Her er Norges «ambassade»

Lyst til å bli en blogger? KLIKK HER

Like før jul åpnet Kristin Holdø Hansen fra Sandefjord sitt andre hotell i Angkor Wat-byen, dit stadig flere skandinaver finner veien.

Soria Moria («Solens hotell» på kambodsjansk) er navnet på det nye etablissementet tett på Siem Reap River, en kilometer fra busstasjonen og bare en halv mil fra de verdenskjente tempelruinene.

Ny-hotellet har en høyere standard enn hostellet «Earthwalkers» som Kristin og broren Thomas åpnet her i 2002, og som har fått kjempestatus blant Kambodsja-besøkende på lavbudsjett. Omtale iblant annet Lonely Planet har resultert i svært godt belegg.

Støtter lokalmiljøet

- Turismen i Kambodsja har utviklet seg fra backpacker-reising til fullverdige ferieopplevelser der folk stiller litt høyere krav, sier Kristin.

Derfor åpner hun Soria Moria med mer sentral beliggenhet, 40 rom fra 45 dollar natten, air condition, restaurant, bar og velværeavdeling.

Men filosofien bak Soria Moria er den samme som på Earthwalkers, der fortjenesten i hovedsak pløyes tilbake til lokalmiljøet i form av støtte til lokale prosjekter blant foreldreløse barn, mineofre og drikkevannsprosjekter osv.

Hver søndag opptrer barn fra et barnehjem i nærheten med guddommelig apsara-dans, og får gode penger med seg tilbake.

Uniformene til resepsjons- og barpersonalet på Soria Moria er designet og sydd av «Life and Hope association», et prosjekt startet av munkene i Wat Damnak Pagoda, som ligger like ved Soria Moria.

- Soria Moria er vårt eventyrslott, sier Kristin Holdø Hansen, som synes det var viktig å gi det nye hotellet et norsk navn:
Siden det ikke er noen norsk ambassade i Kambodsja fungerer Kristin og Thomas som norske kontaktpersoner i Siem Reap.

- Mange av våre gjester og kontakter er skandinaver, og siden de fleste stedlige hotellene heter noe med «angkor» eller «apsara», ville vi gjerne skille oss litt ut, sier hun.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker)