FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Dublin: Disse pubene må du se

Av Trine Jensen-Burke16.02.18 16:01 | Oppdatert: 26.04.18 10:17

Del saken på:

En tur til Dublin blir ikke komplett uten en tur innom en irsk bar.

Dublin kryr av trendy barer, men det slår ikke en øl – eller flere, på en god, gammeldags irsk pub. Er det et sted du må ta en pub til pub-runde, er det her!

Disse fire pubene burde stå på alles «bucket list» – i hvert fall om du er glad i øl.

1. Bernhard Shaw

På South Richmond Street finner du kjente og kjære Bernhard Shaw. På dagtid kan du fint stikke innom for en kaffe og sandwich, men når kvelden kommer forandrer stedet seg til et svært populært vannhull.

Her er det biljardbord, graffiti på veggene og til og med en buss som serverer pizza ute i bakhagen. Dette stedet byr på mye moro.

2. The Confession Box

Litt nord for Liffey finner du puben The Confession Box. Puben er oppkalt etter et rykte om at opprørsleder Michael Collins – en sentral figur i Irlands kamp for frigjøring fra Storbritannia, pleide å ta turen innom nettopp denne baren for å betro seg til en prest om hva han holdt på med.

Til tross for at puben ligger et steinkast fra hovedgaten O’Connell Street, så er det stort sett lokalbefolkningen selv som møtes her for å ta en øl eller to. Puben har også vunnet pris for å servere byen beste Guinness to år på rad.

3. L. Mulligan Grocer

Hopp i en taxi til Stoneybatter for en tur innom gastro-puben L. Mulligan Grocer. Denne bør du få med deg, spesielt om du er litt sulten. Her får du nemlig ikke bare slukket tørsten, men du kan også nyte et bedre måltid. Velg fra «sample»-menyen, eller gå for full hovedrett og dessert.

Velg mellom pubens mange øltyper eller gå for en whiskey. Er du en whiskydrikker kommer du garantert til å la deg imponere av de over 140 forskjellige typene denne baren har å velge mellom.

4. The Stags Head

Gjemt unna i en liten bakgate – et steinkast fra både Grafton Street og Temple Bar, finner du The Stags Head. Det sies at dette er den første puben i Irland som fikk innlagt strøm.

Den gamle puben er sjarmerende og serverer en fortreffelig pint. The Journal skriver at The Stags Head ble kåret til Irlands beste pub i 2016.