FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Bygger Norges største stavkirke i snø

Av Camilla Jorddal02.03.18 12:57

Del saken på:

På Beitostølen skal noen av verdens beste is- og snøkunstnere lage snøskulpturer på opp til 10 meter.

I løpet av 10 dager skal en snøhaug på cirka 1500 kubikkmeter øverst i alpinbakken på Beitostølen bli til en stor snøskulptur.

Torsdag morgen startet snøkunstnerne fra Harbin og Kina grovarbeidet med det som skal bli Norges største stavkirke i snø.

Tidligere i år skrev vi om at Beitostølen får sin egen is- og snøfestival i samarbeid med en av verdens største is- og snøfestivaler som arrangeres årlig i Harbin i Nordøst-Kina. Som en pre-test til festivalen er nå et team på fem designere og kunstnere på plass på Beitostølen for å gjøre seg kjent med forholdene.

– Nå får vi se hvordan de jobber og sjekket ut alle operative elementer rundt den store satsningen neste vinter, sier Bjørn B. Jacobsen, sjef i DestinasjonsKirurgene, samarbeidspartner med Beitostølen.

Bygger stavkirke

Designerne og kunstnerne som er på plass på Beitostølen regnes for å være noen av verdens beste designere og kunstnere innenfor skulpturer og installasjoner av snø og si. Til sammen skal det bygges tre skulpturer i alpinanlegget. Den største blir vakre Borgund stavkirke, og avhengig av hvor hard og god snøen er å jobbe med kan den bli rundt 10 meter høy.

– Jeg tror dette blir en opplevelse og et spektakulært verk. Dette blir heftig, sier Jacobsen.

Avduking av skulpturen kan du se torsdag 8. mars. Han håper dette kan bli en attraksjon utover våren, spesielt i påsken.

Is- og snøfestival neste sesong

Vintersesongen 2018/2019 skal Beitostølen arrangere sin egen is- og snøfestival. Festivalen er et resultat av en avtale mellom Beitostølen Resort og Heilongjiang Winter Sports Industry Association. Avtalen gir Beitostølen de eksklusive rettighetene for Norge til bruk av konseptet Harbin Snow&Ice Festival.