FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Det gode liv - på fransk vis

Av Dag Fonbæk 20.11.11 12:18

Del saken på:

- Hva nordmenn kan lære av franskmennene? L'art de vivre - det gode liv!

Frankrikes turistsjef i Norge gir deg de beste tipsene

Frankrikes turistsjef i Norge, Sissel Dahl Nielsen (49), øser gladelig av sitt overskudssbeger for å få enda flere nordmenn til å dra på trivselstur til hennes andre hjemland.

I serien «Turistsjefenes beste ferietips» slår Dahl Nielsen til lyd for å finne velværestemningen under Frankrike-besøket:

Å finne roen i Frankrike er ikke det minste vanskelig, sier hun til VG.

LES OGSÅ: Gjør Michelin-kupp i Frankrike!

- Å kunne sitte lenge rundt bordet og prate rolig, ha gode samtaler, snakke om alt som rører seg rundt et måltid med god mat og et glass god vin, det kan vi med fordel gjøre mer av i Norge også.

Gå på marked

- I Frankrike skal man gå på markeder og handle inn friske råvarer. Det gir god stemning og inspirasjon til å gå i gang med å tilberede det gode måltid, sier Dahl Nielsen.

- En tredje ting er å smake på oster. Utvalget er enormt, og det finnes mange sorter å velge mellom. Velg, skjær og spis!

Å finne gode opplevelser i Frankrike bør heller ikke by på problemer, mener Dahl Nielsen:

- Å sitte på café med en kopp kaffe, glane, og bare nyte livet.
Det er godt, det.

- Rusle rundt

En annen oppskrift på å finne roen er å spasere rundt i små, idylliske landsbyer, betrakte gamle, vakre bygninger, slott og monumenter.

- Det er bare så deilig å se på vakre ting!

Å hvile øyene på lavendeljorder, snuse inn luktene og kjenne på alt det vakre, det er noee flere nordmenn bør prøve, mener turistsjefen.

VG-lesernes tips til bilferie i Nord-Frankrike

- Min siste ferietur i Frankrike var på sykkel i Les Alpilles. Frankrike har jo et utall sykkelstier Vi startet i Avignon via Saint Rémy de Provence, Maussane les Alpilles og endte opp i Arles. Skikkelig jentetur!

Laaaange luncher

- I St. Rémy de Provence besøkte vi markeder, shoppet og spiste laaaaang lunsj! Området rundt Arles, Avignon og Nimes er som skapt for sykkelturer.

- Har du noen gode hotelltips?

Sissel Dahl Nielsen er ikke skåret for tungebåndet- og kommer straks opp med flere:

I CHAMPAGNE: Villa Eugène i selveste Avenue du Champagne i Epernay er et lite, lekkert hotell som passer bra for voksne som ønsker en weekend i Champagne med «alt» det innebærer.

Billigfly

- Det går billigfly til Vatry fra Rygge og buss inn til Reims, den største byen i Champagne Ardenne.

LES OGSÅ: Massiv sykkelsatsing

Den vakre byen Troyes er også verdt et besøk - som byen Hautevilliers der Dom Perignon er begravet! Ikke langt fra Paris.

I PARIS: Hotel Lumen à Paris er et boutiquehotell for de som ikke liker store forretningshoteller. Lekkert for jenteturer og for par på tur. Topp for romantiske helger, rett ved operaen i Rue des Pyramides, dessuten i gåavstand til alle kjente motehus og avenyer.

Et stykke Provence

I NICE: - La Perousse à Nice er min absolutte favoritt. Et stykke Provence «midt i Nice». Lekkert hotell bare to minutter fra gamlebyen, bortgjemt, stille og direkte ved Middelhavet og Promenade des Anglais.

- Og noen gode restauranter også, kanskje?

- Da faller valget på to favoritter i Paris og en i Cassis, svarer Dahl Nielsen:

Restaurant Villa Madie i Cassis: - Her nyter jeg førsteklasses mat ute eller inne med utsikt til både Cap Canaille og det «uendelige» Middelhavet.

Treffer franskmenn

- Her treffer jeg franskmenn og andre som er ute for å nyte noe langsomt. Nydelig loungebar med samme utsikten, dessuten.

Les Enfants Terribles i 8. arrondissement er en intimrestaurant med privat, koselig setting.

- Her koser jeg meg. Et lekkert sted i Paris med super service og moderne interiør. Gir en totalopplevelse; maten, designet, gjestene.

LES OGSÅ: Nyt hele Frankrike i Paris

Les Ombres med 360 graders utsikt på taket til det nye Musée du Quai Branly i Paris.

Lekkert design

- Her får jeg følelsen av å ta på Eiffeltårnet! En opplevelse å innta et måltid i så lekre designomgivelser, kreert av arkitekten Jean Nouvel. Maten er ekstraordinær. Nouvelle cuisine.

- Til slutt et lite hva-skal-vi-kjøpe-med-hjem-tips?

- Jeg kjøper alltid med meg Macarons (kaker) hjem fra Frankrike. Og selvsagt putter jeg også noen av de ca. 400 forskjellige ostene i kofferten! Mmm!

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!