FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Redd for å reise til Nice? Du kan avbestille

Av Mona LangsetAv Torgeir Mortensen15.07.16 10:12 | Oppdatert: 15.07.16 11:43

Del saken på:

De største reiseforsikringsselskapene lar nå kunder som har billetter til Nice avbestille ferien kostnadsfritt, dersom de ønsker det.

– Vi har allerede fått henvendelser fra kunder som vil avbestille reisene sine til Nice. Og det er helt i orden frem til og med torsdag 21. juli, sier kommunikasjonssjef i Tryg, Ole Irgens.

UD har foreløpig ikke endret sine reiseråd til Frankrike. Så lenge norske myndigheter ikke spesifikt råder nordmenn til å holde seg unna, har reisende i utgangspunktet heller ikke krav på å få dekket avlyste reiser. Men både fly- og reiseforsikringsselskaper er likevel fleksible overfor sine kunder.

Se detaljert oversikt fra flyselskapene nederst i saken

Irgens hos Tryg forteller at når slike angrep som det i Nice nå skjer, gjør de en vurdering av situasjonen. Denne gangen har de raskt besluttet å dekke både avbestilling og evakuering fra området.

Han presiserer at dette bare gjelder for Nice, og ikke for andre byer i Frankrike.

De som vi avbryte Nice-ferien og reise hjem tidligere, må ta kontakt med alarmsentralen. Den er godt bemannet nå, forsikrer kommunikasjonssjef Ole Irgens.

FÅ OVERSIKT: Dette vet vi om angrepet

UD: Har gjort rede for alle nordmenn

SE DIREKTESENDINGER GJENNOM DAGEN: Siste nytt om terrorangrepet

Artikkelen fortsetter under videoen

Europeiske sender personell til Nice

– Dette er nok en utrolig brutal hendelse som rammer uskyldige på en fredelig destinasjon. Dette er dypt tragisk, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Hun forteller at det foreløpig ikke er noe som tyder på at deres kunder er direkte rammet. Men siden det er mange skandinaver i området som har vært vitne til brutale hendelser, har Europeiske allerede sendt en person fra alarmsentralen til Nice.

Denne personen vil bistå nordmenn som har kommet tett på hendelsen.

– Vi tilbyr nå psykologisk førstehjelp på stedet, og ekstraordinær hjemtransport for de som ønsker det. Vi dekker også avbestilling av reiser frem til 22, sier Vennesland.

DNB Reiseforsikring dekker også avbestilling og evakuering til Nice nå.

– Vi dekker avbestilling til og med torsdag 21. juli hvis ikke flyselskap eller reiseoperatør kan ombooke reisen, og hjemreise fra Nice til og med samme dato for kunder som ønsker å reise derfra før oppsatt plan. Ta først kontakt med flyselskap eller reiseoperatør for ombooking av reise, sier skadesjef i DNB Forsikring, Ketil Vold.

Han oppfordrer kunder som befinner seg i området til å kontakte Falck Global Assistance.

–Vi følger situasjonen nøye og gjør nødvendige vurdering om vi skal forlenge avbestillingsfristen, sier Vold.

Norske Hilde Monica forsøkte forgjeves redde et barn: - Forferdelig

Tilbyr gratis ombooking

** Norwegian: Flyselskapet tilbyr gratis ombooking for kunder med billett til Nice fra i dag og fram til søndag 24. juli. Ny avreise må være senest ved utgangen av august.

Norwegian tilbyr også full refusjon dersom Nice-passasjerer booker en ny billett til en annen destinasjon til tilgjengelig pris.

** SAS: SAS tilbyr kostnadsfri endring av billetter for kunder som skal til Nice den neste uken, frem til fredag 22. juli.

Selskapet råder sine passasjerer som reiser fra Nice til å møte opp ved flyplassen i god tid, siden sikkerhetskontrollen kan ta lenger tid enn vanlig.

** Apollo: Apollo har 22 reisende i området. Turoperatøren understreker at så lenge Utenriksdepartementet ikke endrer sine reiseanbefalinger så har ikke de reisende krav på gratis ombooking. Men operatøren vil ta en vurdering på hva de vil foreta seg.

– Vi vil ikke at folk skal grue seg til ferien sin. De som er engstelige for å reise kan kontakte oss, så finner vi alltid en god løsning, sier marked og kommunikasjonskonsulent Christine Hafnor.

** Ving: Turoperatøren ringt alle sine 18 kunder som er i Nice for å sjekke at de har det bra.

– En av dem ønsker å reise hjem og vi jobber med å finne et ledig fly til vedkommen Ellers hadde vi syv utreiste kunder til Nice i dag, og ingen av disse ba om å få endret billetten. For kunder de neste dagene gjelder vanlige ombookingsregler, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving

.