FacebookTwitterEmail
Reise Logo
Magnifying glass

Kan bli vindusløse passasjerfly

Av Camilla Jorddal08.06.18 15:49 | Oppdatert: 12.06.18 23:37

Del saken på:

Emirates avslørte planer om virtuelle vinduer på flyet.

Flyselskapet Emirates ser på muligheten for vindusløse fly og avduket en ny førsteklasses suite om bord med virtuelle vinduer på sitt nyeste fly, skriver BBC.

Spørsmålet om vindu eller midtgang kan med andre ord forsvinne.

Raskere fly

Virtuelle vinduer i passasjerfly kan gjøre flyene raskere, skriver BBC, mens australske Traveller skriver at det potensielt kan spare flyselskapet for penger på drivstoff. The Telegraph skriver at vekten på flyet kan bli redusert med opptil 50 prosent om en fjerner vinduene. Vindusfrie fly kan med andre ord være til stor fordel for flyselskaper. For passasjerer derimot kan det by på enkelte utfordringer, skriver Traveller.

Sikkerhet

Saj Ahmad, sjefsanalytiker hos StrategicAero Research, sier til CNN at i en ideell verden ville dette vært topp, men at det ikke vil skje – spesielt med tanke på sikkerheten i flyet. Han forteller at i nødssituasjoner må kabinpersonellet kunne se ut for å koordinere evakuering. I tillegg trekker han frem komforten til passasjerer. Professor Graham Braithwaite ved Cranfield University blir gjengitt i BBC hvor han spesielt trekker frem at passasjerer kan oppleve fly som klaustrofobiske.

Bedre enn det naturlige øyet

Presidenten i Emirates, Tim Clark, mener de virtuelle bildene er så gode at det er bedre enn å se med det blotte øye ut av flyet, skriver BBC.

De virtuelle vinduene finner du foreløpig bare i suitene av Emirates nyeste Boeing 777-300ER-fly.